Gimnastele junioare, patru medalii în finalele pe aparate la CE

Delegaţia României şi-a mărit numărul de medalii la Campionatele Europene de la Bruxelles cu încă patru, cucerite, duminică, în finalele pe aparate de junioarele Alina Stănilă, Andreea Munteanu şi Silvia Zarzu.

241 afișări
Imaginea articolului Gimnastele junioare, patru medalii în finalele pe aparate la CE

Alina Stănilă (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

În finala de la sărituri, Alina Stănilă a fost notată cu 13.866, performanţă care i-a adus medalia de argint. Stănilă a fost depăşită de Chantysha Netteb (Olanda, 14.133), medalia de bronz revenind rusoaicei Maria Harenkova (13.099).

Sportiva din Rusia a cucerit aurul european în finala de la bârnă (14.766), medalia de argint fiind câştigată de Andreea Munteanu (14.433), iar cea de bronz de italianca Elisa Maneghini (14.233).

La sol, în ultima finală a competiţiei junioarelor, Silvia Zarzu a obţinut nota 13.933, cu care a cucerit medalia de argint, iar Andreea Munteanu a încheiat cu 13.900 şi medalie de bronz. Finala la sol a fost câştigată de rusoaica Maria Harenkova (14.233).

Începând cu ora 15.00 este rândul senioarelor să intre în finalele pe aparate, Sandra Izbaşa - sărituri, Cătălina Ponor - bârnă şi sol, Larisa Iordache - bârnă şi sol. Iordache a fost calificată de pe locul 8 şi în finală la paralele, dar antrenorii au decis să o protejeze, urmând să ia startul doar la bârnă şi sol.

În primele trei zile de competiţie, delegaţia tricoloră a mai obţinut două medalii de bronz, la nivelul junioarelor, în concursul pe echipe şi la individual-compus, prin Andreea Munteanu, dar şi pe cea de aur, cu echipa senioarelor, după patru ani de la ultima performanţă similară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici