Gimnastul Flavius Koczi, vicecampion european la individual-compus

Gimnastul Flavius Koczi a câştigat medalia de argint, vineri, în finală la individual-compus, la Campionatele Europene de la Berlin.

26 afișări
Imaginea articolului Gimnastul Flavius Koczi, vicecampion european la individual-compus

Gimnastul Flavius Koczi, vicecampion european la individual-compus

Gimnastul român a debutat excelent în finală, cu cea mai mare notă din prima rotaţie, 16.100, obţinută la sărituri. Koczi şi-a păstrat "fotoliul" de lider şi după a doua rotaţie, în care a evoluat la paralele, fiind notat cu 14.225. În cea de-a treia rotaţie, Flavius Koczi a performat la bară fixă, nota primită fiind 14.225. La jumătatea concursului, Koczi se afla pe locul patru în clasamentul general.

Exerciţiul următor, la sol, i-a adus lui Flavius Koczi o notă ce l-a menţinut în lupta pentru medalii, 15.250, cu care a revenit pe primul loc. În penultima rotaţie, gimnastul din lotul României a evoluat la cal cu mânere, fiind notat cu 14.575, performanţă care l-a menţinut pe primul loc. La ultima apariţie din finală, Koczi a primit nota 14.450, după exerciţiul de la inele şi, cu un total de 88.825 puncte a câştigat medalia de argint, podiumul fiind decis la mare luptă.

Medalia de aur a fost câştigată de germanul Philipp Boy (88.875 puncte), iar pe locul trei s-au clasat ucraineanul Mikola Kuksenkov (88.350) şi britanicul Daniel Purvis (88.350).

Niciunul din exerciţiile lui Flavius Koczi nu a putut fi văzut în transmisiune directă la TV, regizorii germani preferând la fiecare rotaţie sportivii din ţara lor, pe cei britanici sau iberici.

Această medalie este prima din cariera lui Koczi, la individual-compus. Ultima medalie masculină a României la individual-compus a fost câştigată la CE din 2005, de Răzvan Şelariu (argint).

Flavius Koczi va mai evolua în finale la sol (sâmbătă) şi sărituri (duminică).

Vineri seara, începând cu ora 20.00, va avea loc finala feminină la individual-compus, România fiind reprezentată de Diana Chelaru şi Amelia Racea.

Sâmbătă, Sandra Izbaşa şi Amelia Racea vor concura în finală la sărituri, iar duminică, Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru, în finală la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici