Gino Iorgulescu: Sistemul competiţional nu se va schimba până în sezonul 2018-2019

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu schimbarea sistemului competiţional până la finalul sezonului 2018-2019, chiar dacă unele cluburi şi-ar dori acest lucru, printre care Chiajna şi Petrolul.

144 afișări
Imaginea articolului Gino Iorgulescu: Sistemul competiţional nu se va schimba până în sezonul 2018-2019

Gino Iorgulescu: Sistemul competiţional nu se va schimba până în sezonul 2018-2019

"Nu a fost nicio discuţie legată de sistemul competiţional. Din punctul nostru de vedere şi al multor cluburi acest sistem nu se poate schimba. Bineînţeles că unii sunt nemulţumiţi că sunt la retrogradare şi le-ar prinde bine dacă s-ar mări numărul de echipe. Dar am făcut un contract pentru drepturile de televizare care aduc bani foarte mulţi şi cluburile trăiesc din aceşti bani. Nu se poate modifica acest sistem pentru că este condiţie în contractul cu ISB. Este un sistem mult mai interesant, lumea fotbalului este mulţumită şi în special suporterii. Nu am mai văzut stadionul cu 50.000 de oameni de mult timp la un derby. Acest sistem va fi menţinut cel puţin până se termină contractul cu televiziunile", a declarat Gino Iorgulescu.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal nu şi-ar dori ca forul pe care-l conduce să preia organizarea ligii secunde de la Federaţia Română de Fotbal.

"În Adunarea Generală din 14 aprilie a fost scos un articol. La solicitarea Ministerului Tineretului şi Sportului, a trebuit să fie eliminat articolul 14 din statutul modificat care spune că LPF poate organiza şi alte competiţii cu acordul FRF. A fost scos pentru că MTS nu ştiu pe ce motiv a respins acest articol. Noi am vrut să punem acest articol, ca în viitor, dacă ne mai gândim la vreo competiţie să putem să o organizăm. Nu ştiu la ce s-a gândit federaţia, poate s-a gândit că suntem interesaţi să preluăm Liga a II-a, ceea ce nu ne interesează. Cupa Ligii va fi organizată în continuare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici