Giovanni Aleotti obţine în Turul ciclist al Sibiului prima victorie ca profesionist din carieră

  • Rutierul italian Giovanni Aleotti, de la BORA-hansgrohe, este câştigătorul primei etape din Turul Ciclist al Sibiului.
  • Într-o luptă strânsă, desfăurată la altitudine, în cea mai veche staţiune de schi din România, italianul în vârstă de 22 de ani l-a depăşit pe Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash).
134 afișări
Imaginea articolului Giovanni Aleotti obţine în Turul ciclist al Sibiului prima victorie ca profesionist din carieră

Sursa foto: Facebook / Turul Ciclist Al Sibiului

Aleotti a obţinut astfel prima victorie din cariera de profesionist, preluând şi tricoul galben de lider în clasamentul general, de la coechipierul său Pascal Ackermann.

Etapa de pe Păltiniş a început în centrul vechi al Sibiului, în jurul prânzului şi, după 34 de km, câţiva ciclişti au scăpat în evadare, printre ei numărându-se şi Eduard Grosu (National Team Romania). Ei s-au luptat pentru bonificaţiile de la sprint şi pentru punctele de pe căţărările repertoriate, dar nu au reuşit niciodată să stabilească un avans mai mare de două minute faţă de plutonul controlat de BORA-hansgrohe.

Couanon a reuşit să-şi asigure conducerea în clasamentul sprinturilor intermediare, în timp ce Turek a preluat majoritatea punctelor montane. După încă 30 de km, distanţa evadării faţă de pluton a scăzut la doar 40 de secunde, astfel încât nimeni nu s-a aşteptat ca cineva din grupul scăpat în faţă îşi va revendica victoria de etapă.

Turek, Knolle şi Bernas au fost ultimii rideri care au rezistat urmăririi plutonului, dar înainte cu 10 km de finişul de pe Păltiniş au fost prinşi şi lupta pentru victoria de etapă a început din nou de la zero. Dintr-un grup select de 10 concurenţi de pretendenţi în clasamentul general, Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash) a atacat de nenumărate ori, dar Aleotti a reuşit să-şi urmeze compatriotul, pe care l-a învins apoi în sprint, Sergey Chernetskiy (Gazprom RusVelo) clasându-se pe locul al treilea.

A fost prima victorie pentru Aleotti de când a devenit profesionist cu echipa BORA-hansgrohe, la început de sezon, acesta preluând poziţia de lider nu doar în clasamentul general, ci şi în cel al tinerilor, al căţărătorilor şi al celui pe puncte, ceea ce înseamnă că a îmbrăcat toate cele patru tricouri distinctive pe podiumul de la Păltiniş.

„Echipa a muncit din greu toată ziua pentru a ţine cursa sub control. Chiar vreau să le mulţumesc tuturor coechipierilor mei pentru eforturile depuse astăzi. Aru a fost foarte puternic, a început să atace de la începutul urcării şi a fost probabil tipul cu cele mai bune picioare pe cele mai abrupte părţi, l-am urmat cu toţii. La final, am avut picioare bune pentru sprintul final şi sunt bucuros că am trecut primul linia de finiş”, a spus Aleotti.

Italianul de 22 de ani conduce în clasamentul general cu 17 secunde în faţa lui Aru, dar a rămas rezervat în ceea ce priveşte şansele în etapa regină, de la Bâlea Lac: „Mâine este o etapă foarte dură, care se potriveşte unor căţărători mai puternici. Este mai lungă şi mai abruptă şi cred că Aru va fi favoritul, deoarece astăzi a fost foarte puternic pe părţile mai abrupte; am fost cu toţii la limită urmărindu-l şi va fi greu de învins. Pentru moment, mă bucur de această victorie şi ne vom gândi mâine”.

Podiumul Etapei 1:
1. Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
2. Fabio Aru (Echipa Qhubeka NextHash)
3. Sergey Chernetskiy (Gazprom RusVelo)

Purtătorii tricourilor distinctive la startul în Etapa 2:
Clasamentul general: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
Clasamentul căţărătorilor: Daniel Turek (Felbermayr Simplon Wels), pentru Aleotti
Clasamentul pe puncte: Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe), pentru Aleotti
Cel mai bun tânăr U23: Karel Camdra (Topforex - ATT Investments), pentru Aleotti

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici