Giuseppe Caupa: Mă bucur că Mutu mi-a ascultat sfatul şi nu va cere contraexpertiza

Preşedintele Comisiei Antidoping din cadrul FIGC, Giuseppe Caupa, a declarat, vineri, pentru Radio Blu, că situaţia lui Adrian Mutu nu este gravă şi că este mulţumit de faptul că jucătorul echipei Fiorentina i-a ascultat sfatul şi nu va cere efectuarea contraexpertizelor, informează violanews.com.

29 afișări
Imaginea articolului Giuseppe Caupa: Mă bucur că Mutu mi-a ascultat sfatul şi nu va cere contraexpertiza

Giuseppe Caupa: Mutu a făcut o prostie, dar sper să primească o sancţiune minimă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

''L-am sfătuit pe Mutu să nu solicite efectuarea contraexpertizelor şi sunt mulţumit de faptul că jucătorul echipei Fiorentina mi-a ascultat sfatul. Substanţa incriminată are efecte dopante care mi se par irelevante. Controalele la care a fost supus Mutu pot fi cu ţintă sau obişnuite, dar sunt normale. La finalul fiecărui meci, pot fi desemnaţi sau pot fi traşi la sorţi doi jucători de la fiecare echipă pentru a fi supuşi unor teste antidoping. Pot exista situaţii în care anumiţi sportivi sunt monitorizaţi mai mult decât alţii, chiar pentru a preveni o recidivă", a spus Caupa pentru Radio Blu, citat de violanews.com.

Într-o altă declaraţie făcută de Giuseppe Caupa pentru Radio Toscana, oficialul italian a menţionat că, în opinia sa, atacantul Adrian Mutu a consumat sibutramina în necunoştinţă de cauză, el făcând "o prostie", şi şi-a exprimat speranţa că jucătorul român va primi o sancţiune mică.

"Mutu, depistat din nou pozitiv? Este normal ca substanţa să rămână în organism, este un proces biochimic normal. Buna-credinţă? Nu noi trebuie să stabilim asta, ci organele abilitate. Opinia mea este că jucătorul a dat dovadă de superficialitate, a consumat un medicament fără să ştie ce conţinea acesta. Mutu a făcut o prostie", a spus Caupa, citat de site-ul fiorentinanews.com.

Întrebat dacă jucătorul ar putea primi o sancţiune mică dacă va dovedi că nu s-a dopat conştient, Caupa a răspuns: "Sper să primească trei luni. Sibutramina este un stimulent, astfel că intră în categoria substanţelor interzise al căror consum se sancţionează cu trei luni. 1-4 ani de care s-a vorbit? Vreau să fiu optimist, cred că a consumat substanţa în necunoştinţă de cauză şi sper să nu primească o sancţiunea prea mare".

Potrivit site-ului fiorentinanews.com, şi coechipierul lui Mutu de la Fiorentina, Stevan Jovetici, a declarat că speră într-o sancţiune mică pentru jucătorul român. "Sperăm că Adrian va reveni cât mai repede printre noi, sperăm că sancţiunea va fi minimă: Îl vrem repede alături de noi", a mai spus atacantul.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină şi în urma unui control antidoping efectuat pe data de 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri, a anunţat, vineri, Comitetului Olimpic Italian (CONI).

Acest anunţ intervine după cel de joi, care preciza că atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv tot cu sibutramină, în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping.

Presa italiană a notat, joi, că Mutu, care a fost depistat pozitiv şi în 2004, cu cocaină, pe vremea când evolua la Chelsea, riscă o suspendare între un an şi patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici