Guvernul togolez a chemat echipa în ţară după atacul asupra autocarului cu jucători

Guvernul togolez a chemat echipa în ţară, sâmbătă, după atacul asupra autocarului cu jucători care se deplasa la Cupa Africii pe Naţiuni-2010, a anunţat ministrul administraţiei teritoriale şi purtătorul de cuvânt, Pascal Bodjona.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernul togolez a chemat echipa în ţară după atacul asupra autocarului cu jucători

Guvernul togolez a chemat echipa în ţară după atacul asupra autocarului cu jucători (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul togolez a decis să cheme echipa în ţară. Nu putem continua competiţia având în vedere această dramă. Jucătorii noştri sunt în stare de şoc şi această măsură a fost necesară", a declarat Bodjona.

Federaţia Togoleză de Fotbal a anunţat, vineri seară, că atacul armat asupra naţionalei acestei ţări, survenit la frontiera dintre Congo şi Angola, în apropiere de enclava Cabinda, s-a soldat cu decesul şoferului unui autocar şi cu nouă răniţi între membrii delegaţiei din Togo. Atacul a fost revendicat de aripa armată a Forţelor de Eliberare din Cabinda (FLEC), o mişcare separatistă activă de 35 de ani în această regiune.

Un membru al delegaţiei Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF) prezentă la Cabinda a precizat, sâmbătă, că antrenorul secund al naţionalei statului Togo şi ofiţerul de presă şi-au pierdut viaţa din cauza rănilor suferite.

Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat. Akakpo a fost împuşcat cu două gloanţe în spate şi a pierdut mult sânge. Cu toate acestea familia jucătorului a anunţat că starea sa de sănătate este stabilă, el fiind operat cu succes.

Guvernul angolez a promis, vineri, că va lua toate măsurile pentru a garanta securitatea la Cupa Africii pe Naţiuni, care va debuta duminică, iar autorităţile politice şi sportive au demarat, sâmbătă, o anchetă privind acest atac.

Echipa de fotbal a statului Togo părăseşte duminică Angola

Selecţionerul francez al echipei Togo, Hubert Velud, a declarat că delegaţia togoleză va părăsi duminică Angola, pentru a reveni în ţară, renunţând astfel la participarea la Cupa Africii pe Naţiuni.

"Plecăm duminică, dar nu ştim încă la ce oră", a declarat Hubert Velud.

Stafful tehnic şi jucătorii togolezi vor petrece noaptea de sâmbătă spre duminică în satul olimpic Cabinda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici