Haddad Maia scrie istorie pentru Brazilia: este în semifinale la Roland Garros

Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 14, a devenit prima braziliancă care ajunge în semifinalele Roland Garros în Era Open, după ce a învins-o miercuri pe Ons Jabeur, favorita numărul 7, cu 3-6, 7-6(5), 6-1, în 2 ore şi 29 de minute.

165 afișări
Imaginea articolului Haddad Maia scrie istorie pentru Brazilia: este în semifinale la Roland Garros

Haddad Maia scrie istorie pentru Brazilia: este în semifinale la Roland Garros

Singura altă braziliancă care a mai ajuns în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, dar nu în Era Open, a fost Maria Bueno, de şapte ori campioană la turnee majore, la US Open 1968. Bueno, care a decedat în 2018 la vârsta de 78 de ani, a ajuns în semifinale la Roland Garros în cinci rânduri înainte de Era Open, inclusiv o cursă până în finala din 1964.

Înainte de aceste două săptămâni, Haddad Maia, în vârstă de 27 de ani, nu trecuse de turul al doilea în 11 participări anterioare pe tablouri principale de Grand Slam. De asemenea, ea nu câştigase niciun set în faţa lui Jabeur în cele două întâlniri anterioare.

Ea a rectificat ambele statistici într-un mod memorabil. Patru dintre cele cinci meciuri ale lui Haddad Maia la Paris au ajuns la trei seturi, inclusiv victoria, după ce a salvat minge de meci, în turul al treilea, împotriva Ekaterinei Alexandrova şi triumful în cel de-al zecelea cel mai lung meci din Era Open împotriva Sarei Sorribes Tormo, în turul al patrulea.

Înfrângerea lui Haddad Maia în faţa lui Jabeur este a noua victorie din carieră în Top 10, şi prima pe scena unui turneu de Grand Slam. Ea avansează în cea de-a doua semifinală la nivel de turneu din 2023, după cea de la Abu Dhabi din februarie.

Ea o va înfrunta fie pe Iga Swiatek, principala favorită, fie pe Coco Gauff, cap de serie numărul 6.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici