Hagi: Jucătorii români vor pleca pe sume mari când voi fi eu preşedinte

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, sâmbătă, în glumă, că jucătorii români vor ajunge să plece în străinătate pe sume mai mari de 10 milioane de euro când el va deveni preşedinte, adăugând apoi că acest lucru depinde de performanţele realizate de cluburi şi de echipa naţională.

13 afișări
Imaginea articolului Hagi: Jucătorii români vor pleca pe sume mari când voi fi eu preşedinte

Hagi: Jucătorii români vor pleca pe sume mari când voi fi eu preşedinte (Imagine: Mediafax Foto)

"E greu de spus când vom putea vorbi de transferurile jucătorilor români la echipe din străinătate pe sume mari. Deocamdată aţi văzut că vorbim de câteva milioane de euro. Jucătorii români vor pleca în străinătate pe sume mai mari de 10 milioane de euro când voi fi eu preşedinte. Glumesc, vă daţi seama. Probabil că în momentul în care vom face performanţă la nivel de echipe de club şi echipă naţională, de-abia atunci fotbaliştii din campionatul intern vor pleca pe sume de ordinul zecilor de milioane de euro", a declarat Gheorghe Hagi.

Prezent la Iaşi cu ocazia celei de-a cincea ediţii a selecţiilor naţionale de tinere talente la fotbal, sub titlul "Descoperă învingătorii de mâine", Gheorghe Hagi a vorbit şi despre numărul mare de jucători străini din Liga I. "E normal ca şi în campionatul nostru să vină jucători străini. Suntem şi noi în Uniunea Europeană şi suntem şi noi afectaţi de globalizare. Important este ca aceşti jucători străini care vin la noi să fie valoroşi şi să ridice nivelul campionatului intern, pentru că altfel ei ocupă locul unor jucători tineri români, talentaţi, care nu se mai pot afirma", a explicat Hagi.

Fostul internaţional român, care în sezonul precedent a pregătit Steaua timp de trei luni, a menţionat că fundaşul stelist Dorin Goian, aproape de un transfer în Anglia, merită să plece într-un campionat puternic: "Goian este un jucător important al echipei naţionale şi cred că ar putea face faţă cu brio la orice echipă mare din Europa. Este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Europa şi cred că merită să facă pasul în fotbalul de afară. Pe lângă faptul că este un jucător foarte bun, Goian este şi un mare caracter, un om extraordinar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici