Hagi nu dă înapoi, după ce şi-a anunţat plecarea din fotbalul românesc: "Bye, bye, gata! V-aţi atins obiectivul, m-aţi pierdut definitiv"/ Reacţia lui Petrescu

Gică Hagi a făcut un anunţ cât se poate de trist, vineri seară, la finalul meciului Viitorul - Astra Giurgiu 1-1. "Regele" a ţinut un discurs în care a deplâns situaţia fotbalului românesc, apoi le-a dezvăluit jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă că e gata să plece din România.

8269 afișări
Imaginea articolului Hagi nu dă înapoi, după ce şi-a anunţat plecarea din fotbalul românesc: "Bye, bye, gata! V-aţi atins obiectivul, m-aţi pierdut definitiv"/ Reacţia lui Petrescu

Hagi şi-a anunţat plecarea din România într-o conferinţă care va rămâne în istorie: "Bye, bye, gata! V-aţi atins obiectivul, m-aţi pierdut definitiv"/ Reacţia lui Petrescu după ce a auzit că Hagi e pregătit să plece

Ulterior, sâmbătă seara, Hagi a revenit cu câteva completări: "Acum două zile, înainte de meci (n.r. Viitorul - Astra 1-1) am făcut o conferinţă de presă şi am spus două probleme. Am vorbit destul de clar despre problemele fotbalului românesc. Problema nu e legată de vreun club sau de vreo persoană. Problema e fotbalul românesc, eu am vorbit despre problemele fotbalului. Toţi se dezvoltă, noi rămânem pe loc. Liga 2 şi Liga 3 nu sunt organizate, terenuri nu avem. Imediat după ce am spus asta după conferinţă, lumea a zis că Hagi atacă lumea Hagi atacă federaţia. Hagi şi-a dat cu părerea, mai ales că sunt şi eu în joc, că investesc în fotbal, că sunt un fost mare jucător, care spune o realitate despre fotbalul românesc. Discutăm despre orice altceva în afară de dezvoltarea fotbalului. Ne bălăcărim, vorbim cancanuri, nimic interesant.

M-am întors acasă, am participiat şi particip la competiţie, am încercat să organizez cât mai bine totul. Vizavi de angajaţi am încercat să-mi fac datoria. Nu am vorbit despre celelalte cluburi, pentru că nu e treaba mea. Nu faceţi diversiune, vă rog! Hagi s-a săturat şi vrea să plece din cauza fotbalului românesc. Toţi, din afară, se dezvoltă, iar noi, în România, primim 0 euro. Intern! Nu de la UEFA. În momentul de faţă..."

Cu câteva luni înainte de alegerile de la FRF, Hagi a cerut ca cei care s-au înscris în cursa pentru şefia fotbalului românesc să iasă în faţă şi să-şi expună proiectele: "Nu e niciun conflict, eu ies din orice discuţie, pentru că îmi doresc ca preşedintele viitor să-mi arate ce proiect are pe viitor. Vreau să văd proiectul! Eu am spus că nu trebuie să citesc, să-l expună la TV! Să vină în faţă. Mi-ar plăcea un preşedinte care să organizeze primele trei divizii", a declarat Hagi pentru DigiSport. 

Vineri seara, campioana a remizat contra fostei campioane într-un meci în care echipa lui Hagi a atacat, a lovit bara şi şi-a creat ocazii, iar antrenorul şi patronul Viitorului a mers foarte departe în speech-ul pe care l-a ţinut la câteva minute după ce a pierdut două puncte importante în lupta pentru play-off.

La fel ca în multe dintre discursurile celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, tema de discuţie a variat, a plecat de la starea precară a fotbalului românesc şi a ajuns, în cele din urmă, la punctul în care "Regele" şi-a anunţat plecarea dintr-un fotbal falimentar.

Vineri seară, Hagi nu s-a mai ferit de cuvinte, şi-a exprimat opinia sinceră despre motivele care-l fac să se gândească la plecare, apoi a transmis un mesaj trist, dar cât se poate de clar: "Realitatea e cruntă! Cruntă, fraţilor! Cum arată Liga 2, Liga 3, campionatele de juniori... Mergeţi în continuare pe drumul ăsta, eu merg pe drumul meu, dar o să ne vedem peste 15-16 ani şi o să-mi puneţi placa de acum 15-16 ani. Toată lumea se dezvoltă şi noi rămânem pe loc! Cu echipe tăiate, cu puncte reduse. Jucătorii joacă, fac puncte, apoi află că li s-au scăzut 20 de puncte. Vine Petrescu şi vă spune, vin şi eu şi vă spun...Mi-e ruşine că m-am întors acasă.

Astăzi seară vă transmit un mesaj foarte clar: ne vom vedea în timp şi vom vedea ce se alege! Dar pe mine să nu mai contaţi, m-aţi pierdut definitiv! Uitaţi-vă ce vă zic aici. Sunt implicat aici (n. red - la Viitorul), dar m-aţi pierdut ca mare sportiv care a făcut ceva pentru ţara asta. Unii se bucură, să fie sănătoşi. Voi sta şi mă voi uita la voi, să vedem unde duceţi România. Dar s-o duceţi sus, vă rog frumos. Dar nu mă mai chemaţi! Chemaţi-i pe alţii, eu mi-am făcut treaba faţă de fotbalul românesc. Şi cât am jucat, şi după ce m-am lăsat, pentru că am furnizat jucători. Acum cinci ani v-am spus că o să am 11 jucători în echipa naţională. În 2021, 2022, chiar dacă vor unii s-o blocheze, echipa naţională va fi alimentată de mine. Am investit energie, neuroni, am cheltuit orice pentru formare, pentru viitor.

Ăsta e singurul gând al meu, să plec. De ieri, sunt convins, voi pleca. Nu ştiu când, dar o voi face cât mai repede. Asta e, poate unii se bucură, le urez succes şi voi fi primul care voi spune când vor reuşi. Sunt interese meschine şi politică multă, din păcate! Şi nu există fotbal. Pentru mine e terminat, să nu mă mai chemaţi că nu o să vin. Dintre toţi din România, sunt primul care sprijină, primul care a băgat milioane de euro în tineri. În tineri, nu în bătrâni. În adâncul meu sunt convins că am făcut cel mai mare lucru al vieţii mele când am investit în copii. Chit că nu mai am un leu, cum zic unii, că sunt falimentar...Cum să fiu falimentar când am 300 de copii? Mai e cineva în România cu 300 de copii? Eu am doi copii legitimi şi alţi 300 care sunt ai mei. Depind de mine, le dau de toate, ţin 66 de copii cu casă, masă, şcoală, tot. Un milion de euro pe an dau!

De ieri, primul gând care mi s-a pus e că vreau să plec din ţară, cu toate că am o obligaţie aici. Voi pleca, cu siguranţă! Asta e, aţi reuşit, v-aţi atins obiectivul, vă urez succes să duceţi România unde am dus-o şi noi. Ne vedem, dar vom vorbi de departe. Cam asta e, cu asta am terminat, sper că nu v-am plictisit, să mai găsesc pe cineva care să spună că am vorbit 12 minute...Pot să vorbesc şi o oră, că am ce povesti, domnule. Eu am vrut la fotbal, am fost la fotbal şi am de povestit. Am 43 de ani de fotbal, vă daţi seama cât am de povestit?

Nu e loc acasă pentru mine, aţi mai pierdut o persoană, un om care a plecat şi nu s-a mai întors. Dar poate că aşa e în România. Mergeţi în continuare pe drumul ăsta, că faceţi bine. Aţi scris că m-am revoltat! Păi, eu m-am revoltat? Nu, mi-am spus doar opinia. Hagi şi-a spus opinia, atât! Ne bucurăm că am pierdut doar cu 3-0 acasă cu Olanda. Acceptaţi voi asta, nu eu! Eu nu pot să accept. Acuzaţi-mă că sunt fals, că nu eram român...Dar eram! Şi i-am bătut pe toţi, v-am făcut să fiţi mândri, aţi crescut în spiritul nostru, aşa cum a fost. M-aţi făcut să am o zi pe care n-o voi uita niciodată. Ţineţi minte lucrul ăsta. Uitaţi de Generaţia de Aur, e generaţia de placă. Fier forjat, după unii! A ruginit, e expirată deja.

Faceţi-mă iar analfabet, că sunteţi în stare! Dar eu sunt făcut din muncă. Nu toţi! Unii, băieţi deştepţi se cheamă în România, nici nu ştiu care sunt, dar aşa am auzit...Sunt faraoni, trăiesc bine, dar nu muncesc. Li se pune totul pe masă, în timp ce Hagi e făcut din muncă. Aşa a fost soarta mea, mi-o accept, mă duc cu ea. Am greşit, şi eu am greşit, îmi asum şi o voi face întotdeauna, dar cred că am făcut foarte multe lucruri bune în toată istoria mea.", a declarat Gică Hagi. 

Reacţia lui Dan Petrescu după ce a auzit că fostul său coleg, regele fortbalului românesc, este pregătit să plece din ţară

Fostul coleg de naţională al lui Hagi nu crede că acesta va pleca din fotbalul românesc, cum a spus la ultima conferinţă de presă. Petrescu crede că noul obiectiv al lui Hagi este să-l facă pe Ianis cel mai bun din România. „Nu cred că o să plece. O să rămână cu Ianis până o să fie cel mai bun jucător din România şi poate după asta o să plece”, este de părere antrenorul liderului.

Petrescu a fost impresionat de jocul lui Ianis Hagi în partida cu Astra şi în amicale, dar şi de forma fizică a acestuia. Tehnicianul CFR-ului are o opinie diferită despre perioada acestuia la Fiorentina. „Puteţi să-i întrebaţi pe cei din staff-ul meu ce le-am spus de Ianis Hagi. Am văzut câteva amicale şi am rămas impresionat de felul cum arată, fizic. Mi se pare că este o schimbare mare. Chiar dacă Gică e supărat, perioada asta în Italia l-a ajutat foarte mult. L-a maturizat, are forţă, are atitudine... Va fi un jucător important în campionatul românesc şi sunt convins că va fi un jucător important şi pentru naţionala României. Nu a fost o experienţă nereuşită. La 19-20 de ani să fi la Fiorentina a fost o experienţă sută la sută reuşită. Am văzut şi la meciul de ieri. Este un jucător total schimbat în bine”, crede Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici