Halep a obţinut prima victorie la dublu după 21 de luni

Jucătoarele Simona Halep şi Raluca Olaru s-au calificat în optimile de finală ale turneului de la Beijing, după ce au învins cuplul Oksana Kalaşnikova/Klara Koukalova (Georgia/Cehia), pentru ocupanta locului 2 WTA de simplu aceasta fiind prima victorie în proba de dublu după aproape 21 de luni.

245 afișări
Imaginea articolului Halep a obţinut prima victorie la dublu după 21 de luni

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2013, Simona Halep a jucat opt meciuri de dublu, câştigând unul, în ianuarie, împotriva perechii Liga Dekmeijere/Megan Moulton-Levy (Letonia/SUA), în turul I al turneului de la Hobart, când sportiva din Constanţa a făcut echipă cu Irina-Camelia Begu. În faza următoare, româncele au fost învinse de Timea Babos/Mandy Minella (Ungaria/Luxemburg).

Din cele opt meciuri disputate anul trecut, Simona Halep a făcut pereche cu olandeza Arantxa Rus, de trei ori, la Auckland, la Australian Open şi la French Open, cu Begu, numai la Hobart, cu americanca Anna Tatishvili, la Wimbledon, cu italianca Maria Elena Camerin, la Doha, şi cu Alexandra Cadanţu, la US Open.

Odată cu ascensiune în ierahia WTA de simplu, Halep a renunţat treptat la proba de dublu, astfel că în 2014, anterior turneului de la Beijing, ea nu a mai jucat decât două partide, ambele pierdute şi ambele disputate la începutul anului: la Australian Open, cu Alexandra Cadanţu alături, şi la Sydney, tot cu Olaru.

În acest moment, Halep ocupă locul 1.115 în clasamentul WTA de dublu.

Perechea Simona Halep/Raluca Olaru, beneficiara unui wild-card, s-a calificat, luni, în turul doi al probei de dublu la China Open, competiţie de categorie Premier Mandatory, cu premii de 5,4 milioane de dolari. Halep şi Olaru s-au impus, în faţa perechii Oksana Kalaşnikova/Klara Koukalova (Georgia/Cehia), cu scorul 6-4, 7-6 (4), după o oră şi 27 de minute de joc.

La Beijing, în turul doi, Halep şi Olaru vor întâlni perechea învingătoare din meciul dintre Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro (Spania) - Christina McHale/Chanelle Scheepers (SUA/Africa de Sud).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici