Halep: Echipa României a făcut meciuri memorabile în Canada

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a scris într-un mesaj postat pe Facebook că sportivele din echipa României au făcut meciuri memorabile în Canada şi le-a transmis felicitări pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup.

176 afișări
Imaginea articolului Halep: Echipa României a făcut meciuri memorabile în Canada

Halep: Echipa României a făcut meciuri memorabile în Canada (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Echipa României a jucat meciuri memorabile în Canada! Felicitări fetelor care au adus România în Grupa Mondială a Fed Cup!", a scris Halep pe Facebook.

Şi tenismenul Horia Tecău le-a felicitat, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook pe jucătoarele române. "Bravo fetelor! ‪#‎mitu‬ ‪#‎tecsor‬ ‪#‎begu‬ ‪#‎dulgheru‬ ‪#‎olaru", a notat Tecău.‬

Simona Halep participă în această săptămâna la turneul WTA Premier de la Stuttgart, cu premii totale de 731.000 de dolari, unde va juca direct în turul doi şi o va întâlni pe învingătoarea din meciul dintre Garbine Muguruza (Spania) şi Barbora Strycova (Cehia).

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup. Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore şi 11 minute.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici