Halep - Kasatkina: 6-2, 6-1. Simona este în semifinale la Beijing! Românca mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi pe Muguruza şi a trece, virtual, pe locul 1 în clasamentul WTA

Simona Halep (2 WTA) s-a calificat, vineri dimineaţă, în semifinalele ediţiei 2017 a turneului Premier Mandatory de la Beijing, după o victorie cu 6-2, 6-1 în faţa Dariei Kasatkina. Halep o va întâlni în următorul meci pe câştigătoarea partidei Sorana Cîrstea- Jelena Ostapenko.

3414 afișări
Imaginea articolului Halep - Kasatkina: 6-2, 6-1. Simona este în semifinale la Beijing! Românca mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi pe Muguruza şi a trece, virtual, pe locul 1 în clasamentul WTA

Halep - Kasatkina 6-2, 3-1. Primul pas spre o semifinală sută la sută românească, la turneul de la Beijing. ACUM, LIVE TEXT

S-a încheiat duelul cu iz de revanşă al Simonei Halep cu Daria Kasatkina.

Meciul dintre Halep şi Kasatkina nu a avut practic istoric. Românca a avut nevoie de doar o oră şi nouă minute pentru a se impune în faţa cele care, în urmă cu o săptămână o învingea categoric la Wuhan, chiar cu acelaşi scor.

A doua jucătoare a lumii a câştigat primul set după doar 35 de minute, cu cel mai lung game al meciului, la a treia minge de set. A urcat frecvenţa primului serviciu până la 48% şi a câştigat 65% din puncte pe returul serviciului unu al Kasatkinei.

Relevant este faptul că Daria Kasatkina a lovit câştigător doar de două ori în acest prim set şi a greşit neforţat de 21 de ori, nereuşind să-şi câştige niciodată serviciul. Înainte de setul secund, Kasatkina a fost la vestiare şi a revenit exact cu energia necesară pentru a câştiga, în premieră, pe propriul serviciu. Halep nu a mai cedat deloc iniţiativa până la final şi a câştigat cu 6-1, chiar dacă în ultimul game al setului Kasatkina, a ratat două mingi de break pe serviciul doi al Simonei.

În premieră în semifinale la China Open, Halep ar putea da peste o altă sportivă din România. Sorana Cârstea joacă la Beijing împotriva Jelenei Ostapenko din Letonia.

Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Beijing, Simona Halep va primi un cec de 310.455 de dolari şi 390 de puncte WTA.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.

Simona Halep confirmă evoluţia bună din meciul cu Maria Şarapova, cu o prestaţie convingătoare în faţa Dariei Kasatkina (34 WTA). A doua jucătoare a lumii va juca în premieră în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Beijing şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a o depăşi în ierarhia mondială pe Garbine Muguruza şi a trece, virtual, pe prima poziţie a clasamentului WTA (depinzând de rezultatul Svitolinei, această victorie ar putea fi suficientă pentru #1 începând de luni).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici