Halep: Pe Serena Williams nu cred că o pot învinge încă

Jucătoarea Simona Halep, numărul 9 mondial în momentul de faţă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu crede că o poate învinge încă pe Serena Williams, liderul clasamentului WTA.

135 afișări
Imaginea articolului Halep: Pe Serena Williams nu cred că o pot învinge încă

Halep: Pe Serena Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebată care dintre jucătoarele Serena Williams, Victoria Azarenka şi Maria Şarapova este mai uşor de învins, Halep a răspuns: "Toate joacă foarte bine, cred că mai uşor ar fi cu Şarapova şi Azarenka. Pe Serena cred că nu o pot învinge încă".

Jucătoarea română a adăugat că o admiră pe Serena Williams şi că încearcă să înveţe cât mai multe de la ea. "Nu pot să zic că Serena este prietenoasă cu mine. Mi-a făcut nişte complimente când am jucat atunci, dar ea e deosebită din punctul ăsta de vedere. Adică ştie să şi piardă, ştie să şi câştige. Este o campioană, a revenit după problemele medicale pe care le-a avut. Eu o admir foarte mult şi încerc să învăţ de la ea. Am învăţat de la ea că trebuie să lupt cât pot. Nu pot să zic că am trac sau emoţii când joc cu ea. Pentru că nu este obiectivul meu în carieră să o înving pe ea. Eu am alte ţeluri în viaţă, nu neapărat să o înving, deci nu mă încurcă deloc", a spus jucătoarea.

Rugată să comenteze declaraţia fostei jucătoare Martina Navratilova, care a afirmat că poate deveni numărul 1 mondial dacă îşi îmbunătăţeşte serviciul, Halep a adăugat o altă condiţie, retragerea din activitate a Serenei Williams. "Şi dacă se retrage Serena, nu? Eu voi munci să ajung acolo, dar cu siguranţă nu e aşa uşor", a precizat Halep.

Simona Halep, locul 9 mondial, a câştigat, duminică, turneul de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi şase minute de joc, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 6.

Potrivit site-ului tennis4wta.com, specializat în calcularea punctelor din ierarhia mondială din circuitul WTA, Simona Halep va ocupa începând de săptămâna viitoare locul 7 în ierarhia mondială, egalând astfel cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici