Halep poate redeveni lider mondial mai repede decât se aştepta / Calcule: ce trebuie să reuşească Simona la Doha

Detronată de Caroline Wozniacki după finala de la Australian Open, Simona Halep poate recâştiga statutul de lider mondial al tenisului feminin la turneul de la Doha (Qatar), programat între 12 şi 17 februarie 2018. Tot ce trebuie să facă Simona e să obţină o performanţă mai bună decât a danezei.

3839 afișări
Imaginea articolului Halep poate redeveni lider mondial mai repede decât se aştepta / Calcule: ce trebuie să reuşească Simona la Doha

Halep poate redeveni lider mondial mai repede decât se aştepta. Calcule: ce trebuie să reuşească Simona la Doha

Eliminată în sferturile de finală de la Sankt Petersburg de Daria Kasatkina, Caroline Wozniacki şi-a mărit avansul la 350 de puncte (7.965, faţă de 7.616 ale Simonei), dar adevărata bătălie se va da pe cimentul din Qatar. În 2017, Caro a ajuns în finala turneului, pierdută în faţa Karolinei Pliskova (3-6, 4-6), în timp ce Simona nu a participat.

Astfel, daneza e obligată să-şi apere cele 305 puncte primite anul trecut pentru prezenţa în ultimul act şi, cum Doha a trecut de la turneu de categorie WTA Premier la WTA Premier 5, e nevoită să ajungă în faza semifinalelor pentru a nu fi pe minus. În acest context, marele avantaj al Simonei e dat de faptul că nu are de apărat niciun punct. Plecate practic de pe picior de egalitate în momentul în care vor fi scăzute punctele pentru performanţele din 2017, Simona trebuie doar să câştige cu un meci mai mult decât Wozniacki în Qatar pentru a fi sigură de locul unu în lume.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici