Halep şi Begu le-au învins pe Bara şi Buzărnescu şi s-au calificat în semifinale la Shenzhen/ Simona mai are nevoie de o victorie ca să fie sigură că rămâne pe primul loc WTA

Perechea Simona Halep/Irina Begu a învins, marţi dimineaţă, cuplul Mihaela Buzărnescu/Irina Bara şi s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Shenzhen, desfăşurat pe hard şi dotat cu premii în valoare de 626.750 de dolari.

1334 afișări
Imaginea articolului Halep şi Begu le-au învins pe Bara şi Buzărnescu şi s-au calificat în semifinale la Shenzhen/ Simona mai are nevoie de o victorie ca să fie sigură că rămâne pe primul loc WTA

Halep şi Begu le-au învins pe Bara şi Buzărnescu şi s-au calificat în semifinale la Shenzhen

Halep şi Begu s-au impus cu 4-6, 6-4, 13-11, după o oră şi 51 de minute. Halep şi Begu, care fac tandem pentru a patra oară în circuit, au reuşit calificarea după ce au fost conduse cu 7-0 în super tie-break.

După ce şi-au împărţit primele două seturi, Halep/Begu şi Buzărnescu/Bara au oferit un super tie-break inedit. Mihaela Buzărnescu şi Irina Bara au avut 7-0, apoi 9-6, dar Simona şi Irina au egalat la 9. Bara şi Buzărnescu au mai avut două şanse să câştige partida, la 10-9 şi 11-10, dar cuplul Halep/Begu şi-a adjudecat următoarele trei puncte şi inclusiv victoria, scor 13-11.

Româncele le vor întâlni în semifinale pe câştigătoarele meciului Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania) - Nicole Gibbs/Carol Zhao (SUA/Canada).

Este a doua semifinală atinsă în circuitul WTA de Simona Halep şi Irina Begu, care au mai obţinut performanţa respectivă şi la Madrid 2016.

Simona Halep mai are nevoie de o victorie ca să fie sigură că rămâne pe primul loc WTA

Simona Halep mai are nevoie de o singură victorie ca să fie sigură că va rămâne pe primul loc şi săptămâna viitoare, după ce jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, care avea şanse de a deveni lider, s-a retras în timpul primei partide cu Alexandra Krunic de la Brisbane, la scorul de 7-5, 6-7, 2-1.

Muguruza a abandonat din cauza unor crampe musculare. Simona avea mari emoţii la început de an şi era obligată să câştige titlul de la Shenzhen pentru a sta liniştită, întrucât Garbine se afla la doar 40 de puncte în spatele ei. Iberica rămâne însă cu 6.005 puncte şi nu mai poate urca pe locul 1 după retragerea de la Brisbane, în timp ce Halep are 6.175 de puncte.

Singura tenismenă care o mai poate detrona pe Simona Halep este Caroline Wozniacki, însă constănţeanca trebuie să se califice în sferturi la Shenzhen. Halep o va întâlni în optimile de finală pe Ying-Ying Duan, jucătoare aflată pe locul 91 WTA. Meciul care va avea loc miercuri dimineaţă le va pune pentru a doua oară faţă în faţă pe cele două - românca a câştigat cu 3-6, 6-3 6-2 precedenta confruntare, disputată la Eastbourne 2017.

În eventualitatea în care Simona Halep pierde în optimi la Shenzhen, Caroline Wozniacki trebuie să câştige titlul de la Auckland pentru a deveni lider. Cu o victorie în faţa lui Duan, Halep va aborda, pentru prima dată în carieră, un turneu de Mare Şlem din poziţia de număr unu mondial şi principală favorită la câştigarea competiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici