Halterofil iranian suspendat pe viaţă pentru că a dat mâna cu un adversar israelian

Pentru că a dat mâna cu un atlet israelian în timpul unei competiţii desfăşurate sâmbătă în Polonia, halterofilul iranian Mostafa Rajaï a fost interzis în toate bazele sportive din ţara sa, scrie AFP.

1093 afișări
Imaginea articolului Halterofil iranian suspendat pe viaţă pentru că a dat mâna cu un adversar israelian

După ce a urcat pe podium la turneul Worldmasters de la Wieliczka (Polonia), sâmbătă, sportivul iranian Mostafa Rajaï a dat mâna cu israelianul Maksim Sverisky. Un gest care nu a fost deloc pe placul autorităţilor iraniene, care au luat o decizie radicală împotriva sportivului şi a şefului delegaţiei.

"Federaţia de haltere îl interzice pe viaţă pe Mostafa Rajaï din toate bazele sportive din ţară şi îl destituie pe şeful delegaţiei pentru competiţie, Hamid Salehinia", a anunţat federaţia într-un comunicat citat de agenţia Irna.

Inamicul declarat al Israelului, Republica Islamică Iran a interzis întotdeauna ca sportivii săi să aibă contacte cu sportivi israelieni. Încă din 2021, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a îndemnat pe sportivi "să nu dea mâna cu un reprezentant al regimului criminal (israelian) pentru a câştiga o medalie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici