Handbal: A începutut returul în Liga Zimbrilor: Dinamo rămâne neînvinsă, Turda şi Timişoara, remiză dramatică

Primele meciuri din 2021 în Liga Zimbrilor s-au jucat joi la Sfântu Gheorghe, în aceaşi formulă de turneu centralizat. În primele 5 meciuri ale zilei nu s-au înregistrat surprize, favoritele impunându-se fără mari emoţii.

331 afișări
Imaginea articolului Handbal: A începutut returul în Liga Zimbrilor: Dinamo rămâne neînvinsă, Turda şi Timişoara, remiză dramatică

Handbal: A începutut returul în Liga Zimbrilor: Dinamo rămâne neînvinsă, Turda şi Timişoara, remiză dramatică

Magnum Botoşani - CSM Bucureşti 33-38 (15-20)
Meci cu goluri multe, CSM Bucureşti jucând cu garda jos în apărare, preferând să puncteze cât mai mult în atac. Campos Nantes a marcat 11 goluri pentru bucureşteni, care sunt pe locul 5, cu 30 de puncte. Magnum rămâne ultima, cu un singur punct în 15 meciuri.

CSM Focşani - CSM Reşiţa 28-19 (10-6)
Reşiţenii au fost la un pas de retragerea din campionat şi s-au prezentat la acest meci cu o echipă restructurată complet, fără jucători străini şi cu mulţi juniori. În condiţiile date nu a emis nici o
pretenţie, fiind probabil o victimă sigură în acest retur.

CSM Bacău – HC Dobrogea Sud Constanţa 22-29 (10-14)
Meci modest al moldovenilor, care au profitat de retragerea celor de la Călăraşi şi i-au transferat pe fraţii Gabriel şi Mihai Bujor. Delfinii nu au avut însă probleme în a se impune şi a-şi păstra locul pe podiumul Ligii Zimbrilor.

CSM Vaslui - CS Minaur Baia Mare 26-29 (14-16)
O altă pretendentă la podium şi-a asigurat maximul de puncte, însă cu un joc ce nu a convins până la capăt. Asta poate şi din cauza absenţei din echipă a două din piesele grele, Jose Toledo şi Alexandru Csepreghi, anunţaţi de club ca fiind accidentaţi şi nerecuperabili până la finalul sezonului. Pierderi grele, compensate miercuri de internaţionalul Călin Căbuţ, care a tranşat momentele importante ale meciului, marcând 8 goluri.

Dinamo Bucureşti - CSM Făgăraş 39-25 (18-10)
CSM Făgăraş e o altă echipă aflată în suferinţă din cauză că Primăria a anunţat reduceri majore ale bugetului. Dinamo a înscris 39 de goluri, aproape toată echipa punându-şi numele pe foaia de joc la marcatori.

AHC Potaissa Turda - SCM Politehnica Timişoara 25-25 (10-13)
Cea mai echilibrată partidă a zilei s-a încheiat la egalitate. Favorită a plecat totuşi Potaissa, în special prin perspectiva locului 2 din campionat. Cu toate acestea, prima repriză a fost dominată de bănăţeni. Turdenii au revenit în partea secundă, cele două echipe alternând la conducere. Finalul a fost dramatic, timişorenii având în ultimul minut un gol avans, un om în plus pe teren şi atacul. Au pierdut însă posesia şi Turda a egalat prin Roland Thalmaier, când mai erau doar câteva secunde de joc.

CSU din Suceava - CSA Steaua Bucureşti 19-26 (8-11)
În ciuda diferenţei destul de mari de scor, meciul a fost disputat. Şi-a spus cuvântul valoarea jucătorilor echipei militare, care spre final s-a desprins şi la 8 goluri.

Turneul de la Sfântu Gheorghe continuă cu etapa 17, care programează joi următoarele partide:

CSM Bucureşti – CSM Reşiţa (ora 11),
HC Dobrogea Sud Constanţa – Magnum Botoşani (ora 13),
Minaur Baia Mare – HC Buzău (ora 13.45),
CSM Făgăraş – CSU din Suceava (ora 15.45),
Dinamo Bucureşti – CSM Focşani (ora 16.30),
Steaua Bucureşti – Potaissa Turda (ora 18.25),
SCM Poli Timişoara – CSM Vaslui (ora 18.30).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liga zimbrilor,
retur,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici