Handbal: România a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de junioare

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, miercuri, scor 29-30, după prelungiri, de reprezentativa Danemarcei, campioana europeană en-titre, şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de junioare.

270 afișări
Imaginea articolului Handbal: România a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de junioare

Handbal: România a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de junioare

Echipa naţională de junioare a României (U18) a terminat la egalitate, scor 26-26, meciul cu Danemarca din optimile de finală ale Campionatului Mondial de junioare, însă a fost eliminată din competiţie, fiind învinsă cu 30-29 după prelungiri.

România a părăsit competiţia cu fruntea sus, după o partidă mult peste aşteptări cu Danemarca, formaţia care a câştigat anul trecut Campionatul European. După prestaţii modeste în faza grupelor, cu înfrângeri la Norvegia, Franţa şi Coreea de Sud, naţionala antrenată de Mariana Târcă a început foarte motivată meciul din optimi cu Danemarca, chiar dacă pornea cu şansa a doua.

Cu doi portari în mare formă în prima parte a jocului, Elena Nagy şi Daciana Hossu, România s-a aflat în permanenţă la conducerea partidei, iar la pauză scorul a fost 14-11. Debutul reprizei a doua a fost dominat de Danemarca, iar nordicele s-au desprins la două goluri, 18-16, în minutul 39, moment în care Mariana Târcă a solicitat time-out. România a revenit în meci şi a avut o şansă importantă de a se desprinde la trei goluri, cu şapte minute înainte de final, însă pivotul Popescu Teodora a ratat două situaţii singură cu portarul.

Finalul a fost dramatic. Danemarca a preluat conducerea, 26-25, cu 50 de secunde până la sfârşitul jocului, însă, Daria Bucur, cea mai bună marcatoare a tricolorelor, cu 11 goluri, a restabilit egalitatea şi a trimis meciul în prelungiri. În minutele suplimentare, Danemarca a fost echipa mai proaspătă şi doar reuşitele lui Bucur au mai ţinut România în meci.

S-a terminat 30-29 pentru campioana europeană en-titre, Danemarca, formaţie ce va evolua în sferturile de finală ale competiţiei cu învingătoarea dintre Croaţia şi Brazilia.

Echipa României: Nagy, Hosu, Kelemen - portari; Badea, Lăcătuş, Tîrcă 8, Muntean, Mihart 1, Popescu 1, Severin, Creţu, Petruş 3, Bucur 11, Banciu 2, Berbece 3, Tecar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici