Handbalistul Mihai Redl, dublu campion mondial cu naţionala României, a murit la Munchen

Handbalistul Mihai Redl, dublu campion mondial cu reprezentativa tricoloră, a murit la Munchen, la vârsta de 77 de ani, potrivit anunţului de miercuri al Federaţiei Române de Handbal.

317 afișări

Portarul Mihai Redl s-a născut la Lugoj, în 1936, iar la doar 14 ani şi-a început cariera în handbal la clubul din oraş.

După doar şase ani a ajuns la Dinamo Bucureşti, cu care a cunoscut consacrarea, cucerind nouă titluri naţionale la handbal în şapte şi unul la handbal în 11.

Cu Mihai Redl în poartă, Dinamo a cucerit şi Cupa Campionilor Europeni, în 1965, iar la nivel de echipă naţională, Redl a fost o piesă de bază timp de un deceniu.

Astfel, el a cucerit cu naţionala României două medalii de aur la Campionatele Mondiale din 1961 şi 1964, una de argint în 1959 şi una de bronz la ediţia din 1967.

Mihai Redl a fost desemnat cel mai bun portar al lumii la CM din 1961 şi 1964. În anul 1959 devenea Maestru al Sportului, iar în 1961 primea distincţia de Maestru Emerit al Sportului.

În 2009 a primit din partea Preşedinţiei Ordinul "Meritul Sportiv" Clasa a II-a, cu baretă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici