Handbalul pe plajă va fi prezent la Paris 2024 ca sport demonstrativ

  • 2024 va fi unul dintre cei mai importanţi ani pentru handbalul pe plajă.
  • Jocurile Olimpice vor servi ca o vitrină pentru această disciplină, care va fi prezentă ca sport demonstrativ.
  • În 2024, sportul este practicat pe şase continente şi programează competiţii internaţionale majore.
64 afișări
Imaginea articolului Handbalul pe plajă va fi prezent la Paris 2024 ca sport demonstrativ

Handbalul pe plajă va fi prezent la Paris 2024 ca sport demonstrativ

Giampiero Masi, preşedintele grupului de lucru pentru handbal pe plajă al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), a acordat un interviu site-ului oficial IHF în care a trecut în revistă anul 2023 şi a anunţat câteva dintre provocările planificate pentru 2024.

"Începutul sezonului este o nouă provocare, dar provocările, fie ele tehnice sau sportive, fac parte din ADN-ul nostru. Întotdeauna privim spre viitor cu mult optimism, cu o apreciere a experienţei noastre şi cu scopul de a creşte constant nivelul rezultatelor noastre", a declarat el.

Masi a explicat: "Evenimentele internaţionale sunt vitrine şi repere importante, atât din punct de vedere tehnic, cât şi organizatoric. Prin urmare, 2023 a fost "un an de tranziţie". A fost o perioadă de planificare şi pregătire pentru 2024. Potrivit preşedintelui, în 2024, "Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va putea vedea potenţialul enorm al handbalului pe plajă".

Este un sport care este în creştere la nivel mondial. În fiecare an, Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) şi Grupul de lucru pentru handbal pe plajă al IHF (BHWG) lucrează împreună pentru a dezvolta acest sport. Acesta se joacă deja pe şase continente.

"Anul trecut, federaţiile noastre continentale au fost ocupate cu turneele de calificare pentru Campionatul Mondial de Beach Handball Masculin şi Feminin IHF din 2024 şi pentru Jocurile Mondiale de Plajă ANOC din Bali, Indonezia, precum şi cu numeroase competiţii continentale şi naţionale din întreaga lume, ca să nu mai vorbim de IHF Beach Handball Global Tour", explică Masi în interviul IHF.

Handbalul pe plajă este practicat pe toate cele şase continente IHF de peste 130 de ţări. Din 2004, au avut loc zece campionate mondiale IHF de handbal pe plajă pentru bărbaţi şi femei, organizate pe patru continente diferite. La nivel mondial, handbalul pe plajă este înscris ca sport oficial al Jocurilor Olimpice de Tineret ale CIO, al Jocurilor Mondiale IWGA şi al Jocurilor Mondiale de Plajă ale ACNO.

În România acest sport se practică de aproape 10 ani, având loc atât campionate naţionale la toate categoriile de vârstă, cât şi o Cupă a României, începând din 2023.

În 2019, Baia Mare a găzduit în premieră în centrul unui oraş, competiţia continentală European Beach Handbal Tour Final (EBT Final), o versiune similară cu Liga Campionilor Europeni, la care au participat 28 de echipe, inclusiv câte o selecţionată masculină şi feminină din România.

IHF face eforturi pentru ca acest sport să fie primit în familia olimpică începând chiar cu ediţia din 2028.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici