Hănescu a câştigat în seria BRD Challenger aproape jumătate din punctele acumulate în 6 luni

Titlul obţinut la BRD Timişoara Challenger şi finala disputată la BRD Arad Challenger i-au adus tenismenului Victor Hănescu 128 de puncte ATP, ceea ce reprezintă peste 42 la sută din punctele obţinute în primele şase luni ale anului, în cele 19 turnee la care a participat.

141 afișări
Imaginea articolului Hănescu a câştigat în seria BRD Challenger aproape jumătate din punctele acumulate în 6 luni

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Hănescu nu a avut un an 2012 prea reuşit, el ieşind din Top 100 ATP pentru prima dată după patru ani şi jumătate de prezenţă neîntreruptă între primii o sută de tenismeni ai lumii.

În primele şase luni, Hănescu a acumulat 299 puncte ATP la cele 19 turnee la care a participat, cele mai multe, 35, primindu-le la competiţiile Masters de la Monte Carlo şi Madrid, unde a acces în turul întâi venind din calificări.

În luna iulie, Hănescu a participat la primele două dintre cele patru turnee BRD Challenger organizate în acest an în România, iar rezultatele sale sportive au fost peste toate evoluţiile lui din 2012.

La BRD Arad Challenger, Hănescu s-a calificat în finală, pe care a pierdut-o, cu scorul de 4-6, 4-6, în faţa argentinianului Facundo Bagnis. Săptămâna trecută, fostul număr unu român a câştigat BRD Timişoara Challenger, după ce l-a învins în ultimul act, cu scorul de 6-0, 6-3, pe francezul Guillaume Rufin.

Trofeul de la Timişoara i-a adus lui Hănescu 80 de puncte, iar finala de la Arad 48 de puncte, cele mai multe dintre toate competiţiile la care a particpat în acest an.

Seria de turnee challenger va continua cu competiţiile de la Sibiu (4-12 august) şi Braşov (2-9 septembrie). Turneele, toate pe zgură, sunt dotate fiecare cu premii în valoare totală de 30.000 de euro plus ospitalitate şi 80 de puncte ATP pentru câştigător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici