Hănescu, al treilea jucător român care câştigă peste 2 milioane de dolari din tenis

Tenismanul Victor Hănescu a devenit, luni, în urma calificării în turul secund al turneului de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, al treilea jucător român după Ilie Năstase şi Andrei Pavel care a câştigat peste două milioane de dolari în carieră numai din premii.

22 afișări
Imaginea articolului Hănescu, al treilea jucător român care câştigă peste 2 milioane de dolari din tenis

Hănescu, al treilea jucător român care câştigă peste 2 milioane de dolari din tenis (Imagine: Mediafax Foto)

Victor Hănescu câştigase înaintea turneului de la Stuttgart 1,996 milioane de dolari, iar în urma victoriei obţinute în turul I, împotriva germanului Dominik Meffert, a obţinut 8.950 de dolari cu care a ajuns la un total de 2,004 milioane de dolari.

Victor Hănescu este foarte aproape de primul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, care a obţinut în carieră 2,076 milioane de dolari.

Liderul incontestabil al tenismenilor români, din punct de vedere al banilor obţinuţi în carieră, rămâne Andrei Pavel, cu 5,13 milioane de dolari.

Adrian Voinea a acumulat în carieră 1,836 milioane de dolari, el ocupând poziţia a patra. Locul cinci în acest top este ocupat de Răzvan Sabău, însă el este la mare distanţă de Voinea, cu cei 688.000 de dolari încasaţi în carieră.

Coechipierul lui Hănescu din echipa de Cupa Davis a României, Victor Crivoi, numărul 85 ATP, a câştigat peste 310.000 de dolari până în prezent.

Victor Hănescu, numărul 33 ATP, va împlini, în 21 iulie, 28 de ani. El este în circuitul profesionist din anul 2000, a câştigat turneul de la Gstaad, în 2008 şi a fost finalist la Bucureşti, în 2007. Hănescu a obţinut cel mai mare premiu din carieră la Roland Garros, în 2005, unde a primit 140.000 de dolari pentru calificarea în sferturile de finală, fază a competiţiei în care a fost eliminat de liderul de atunci al clasamentului ATP, elveţianul Roger Federer.

În ierarhia feminină a câştigurilor din tenis, primul loc îl ocupă Irina Spârlea, care a "adunat" 2,6 milioane de dolari în carieră, în timp ce Ruxandra Dragomir, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, este clasată pe poziţia a doua, cu 1,8 milioane de dolari, iar Virginia Ruzici a treia, cu 1,2 milioane de dolari.

(Material realizat de Andrei Mazurchievici, andrei.mazurchievici@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici