Hănescu despre refuzul de a juca în Cupa Davis: Trec printr-o perioadă dificilă a carierei mele

Tenismanul Victor Hănescu, care a refuzat să participe la meciul contra reprezentativei Cehiei, contând pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis, a declarat, într-un comunicat, că a decis să nu evolueze în această întâlnire din cauza rezultatelor nemulţumitoare din 2011.

218 afișări
Imaginea articolului Hănescu despre refuzul de a juca în Cupa Davis: Trec printr-o perioadă dificilă a carierei mele

Hănescu despre refuzul de a juca în Cupa Davis: Trec printr-o perioadă dificilă a carierei mele (Imagine: Mediafax Foto)

"Trec printr-o perioadă dificilă a carierei mele, după o primă jumătate a anului în care rezultatele obţinute în competiţii nu au fost mulţumitoare. Pentru a remedia aceste probleme, am început un proces de pregătire tehnică, iar în acest moment nu am siguranţa unui randament maxim şi a obţinerii unui rezultat bun în Cupa Davis. Din aceste motive, am decis să anunţ căpitanul echipei României şi Federaţia Română de Tenis că nu voi putea lua parte la barajul Grupei Mondiale. În legătură cu participarea mea la Turneul Challanger din Polonia, am decis să folosesc acest prilej pentru a perfecţiona regimul de joc şi a încerca să dezvolt tehnica la care lucrez în această perioadă", a declarat Hănescu, în comunicatul citat.

Victor Hănescu a precizat că se află în relaţii foarte bune cu Federaţia Română de Tenis, excluzând astfel un conflict cu forul condus de Ruxandra Dragomir. "Fiind o miză personală a carierei mele, rezultatele pe care le voi obţine acolo nu vor avea încărcătura pe care barajul Grupei Mondiale ar fi implicat-o, atât pentru echipa naţională, cât şi pentru Federaţia Română de Tenis, cu care mă aflu în relaţii foarte bune. Subliniez că decizia de a nu participa la meciurile de baraj nu are legătura cu nici o miză financiară şi nici cu suprafaţa de joc. Îi asigur pe colegii mei de echipă şi pe iubitorii tenisului ca privesc cu responsabilitate maximă prezenţa mea în echipa României, alături de care am fost si rămân. De îndată ce randamentul meu ca sportiv va atinge nivelul de performanţă optim, voi reveni pe teren, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, alături de jucătorii din echipa naţională a României", a adăugat Hănescu.

Tenismanul Victor Hănescu (72 ATP) nu face parte din echipa care va întâlni, în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, reprezentativa Cehiei, în barajul pentru menţinerea în grupa de elită a Cupei Davis, informează site-ul oficial al competiţiei.

Astfel, lotul României este format din Adrian Ungur (26 de ani, locul 136 ATP), Victor Crivoi (29 de ani, 216 ATP), Horia Tecău (26 de ani, locul 11 în clasamentul de dublu) şi Marius Copil (20 de ani, locul 238 ATP).

Cehii vor veni la Bucureşti cu Tomas Berdych (25 de ani, locul 9 ATP), Radek Stepanek (32 de ani, locul 25 ATP), Lukas Rosol (26 de ani, locul 65 ATP) şi Jan Hajek (28 de ani, locul 152 ATP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici