Hănescu nu va participa la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy

Jucătorul Victor Hănescu nu va participa la ediţia din acest an a BRD Năstase Ţiriac Trophy, el urmând să evolueze la Barcelona Open care se va desfăşura în aceeaşi perioadă, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, organizatorul turneului de la Bucureşti, Bogdan Enoiu.

122 afișări
Imaginea articolului Hănescu nu va participa la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea / MediafaxFoto

Din 2002, Hănescu a participat la toate ediţiile turneului de la Bucureşti cu excepţia celei din 2006 când a absentat din cauza unei accidentări, iar în 2007 a disputat finala competiţiei. Turneul bucureştean (de 250 de puncte) se va desfăşura în acelaşi timp cu cel de la Barcelona (de 500 de puncte), care este dotat cu premii în valoare totală de 1.627.500 de euro.

Enoiu a explicat că ediţia din acest an este prima din istoria turneului în care niciun jucător român nu este calificat direct. De asemenea, de pe tabloul principal lipsesc tenismenii spanioli care au preferat competiţia de la Barcelona.

"Nu avem niciun spaniol pentru că avem turneul programat în acelaşi timp cu cel de la Barcelona. Şi niciun român calificat direct, cred că e prima ediţie a turneului fără niciun jucător român direct pe tabloul principal. Asta pentru că Hănescu s-a înscris şi la Barcelona cu opţiunea doi. Acolo tabloul e mult mai mare şi intră jucători mai prost clasaţi, ceea ce e paradoxal, şi Hănescu nu mai are cum să se retragă de la Barcelona şi să joace la Bucureşti", a spus Bogdan Enoiu.

Organizatorii vor acorda un wild-card lui Adrian Ungur, jucător care a ajuns pe locul 100 în ierarhia mondială. "Ungur este într-o perioadă bună a carierei lui, e pe poziţa 98 (n.r. - locul 100) şi va primi un wild-card. Pentru al doilea wild-card suntem în discuţii cu Richard Gasquet (nr. - locul 17 ATP) şi Stanislas Wawrinka (n.r. - locul 29) şi în funcţie de ce vor face la turneul de la Monte Carlo vom lua o decizie. Aşa că s-ar putea să avem şi al cincilea jucător la turneu din Top 22. Iar al treilea wild-card ne gândim să îl dăm celui mai bine clasat român la turneele challenger ca punctaj, vom vedea", a precizat preşedintele turneului de la Bucureşti.

Bogdan Enoiu a adăugat că Nicolas Almagro, numărul 12 mondial, a dorit să joace în turneul de la Bucureşti. "Am fost tatonaţi de Almagro destul de insistent. El e locul 11 sau 12 acum. Discutăm, să vedem care sunt şansele. Am discutat cu Almagro înaintea finalei de la Buenos Aires, o să vedem. Dar spaniolii în viitor o să fie prezenţi şi la Bucureşti pentru că la Barcelona e un tablou mai mare", a afirmat el.

Oficialul intenţionează să îl aducă la una dintre ediţiile viitoare pe David Ferrer, jucător care în 2002 a câştigat la Bucureşti primul său turneu ATP din carieră. "Ambiţia mea e să îl aducem şi pe Ferrer în viitorul apropiat, pentru că se apropie de 30 de ani. El a câştigat în 2001 sau 2002 aici şi a stat constant în Top 10. Şi, bineînţeles, n-am renunţat pentru 2030 la Nadal şi Federer, să îi aducem la Bucureşti. Federer chiar a zis că vrea să joace până la 40 de ani", a spus în glumă Enoiu.

Prezent la conferinţa de presă, Ilie Năstase a declarat că tabloul principal al turneului este puternic şi a precizat că nu este nevoie să se aducă jucători din Top 10 pe bani mulţi pentru a pierde în primul tur. "Toată lumea spune că nu avem jucători aici din primii 10, din primii 9, din primii 5. Dar nu contează, noi trebuie să promovăm prin acest turneu tenisul şi că se vorbeşte de România. Dacă punem noi un milion de euro premii nu înseamnă că vin şi jucătorii. Tabloul principal mi se pare puternic. Nu ştiu de ce trebuie să aducem pe cineva, să-i plătim bani pentru ca apoi să piardă în primul tur. Chiar nu înţeleg de ce ar trebui să facem asta. Toţi jucătorii de pe tablou sunt de valoare. Important e să promovăm tenisul. Avem puţin ghinion că e Barcelona în acelaşi timp, asta e tot", a spus Năstase.

Fostul tenisman a explicat că dacă va câştiga un român sau un francez în acest an este acelaşi lucru, făcând referire la sponsorul turneului, banca franceză BRD Groupe Societe Generale. "Nu trebuie să câştige un român turneul de la Bucureşti, să-l câştige un francez că avem tot interesul. Şi dacă îl câştigă un român şi dacă îl câştigă un francez tot e bine", a spus Ilie Năstase.

La conferinţa de presă au mai participat preşedintele-director general al BRD, Guy Poupet, directorul de relaţii externe al Enel România, Radu Coşarcă, fostul fotbalist Gherghe Hagi, şi fosta gimnastă Andreea Răducan.

BRD Năstase Ţiriac Trophy 2012, dotat cu premii în valoare de 398.250 de euro, se va desfăşura în perioada 21-29 aprilie la Arenele BNR din Bucureşti.

Organizatorii au pus deja în vânzare biletele de intrare. Acestea sunt comercializate la următoarele preţuri: 23-26 aprilie - 20 de lei, 27 aprilie- 25 de lei, 28 aprilie - 30 de lei, 29 aprilie - 40 de lei.

Începând cu acest an organizatorii pun în vânzare şi un abonament de acces pentru toată săptămâna în valoare de 140 de lei. De asemenea, se comercializează şi abonamentul Tenis Pass Plus de 230 de lei care include şi meciul demonstrativ.

Accesul este gratuit în primele două zile ale turneului, respectiv 21 şi 22 aprilie. Copiii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces gratuit şi în ziua de 23 aprilie, iar între 25 şi 27 aprilie în limita a 1.000 de intrări pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici