Hizo: Ce a făcut astăzi Tudor este condamnabil

Antrenorul Viorel Hizo a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ceea ce a făcut arbitrul Alexandru Tudor la partida Rapid - CFR Cluj, scor 1-4 (1-2), din etapa a X-a a Ligii I, este condamnabil.

10 afișări
Imaginea articolului Hizo: Ce a făcut astăzi Tudor este condamnabil

Hizo: Ce a făcut astăzi Tudor este condamnabil (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Ce a făcut astăzi Tudor este condamnabil. Aş vrea să revăd trei faze: una la Herea, când e obstrucţionat în careu şi e 11 metri ca lumina zilei, apoi Mureşan pune mâna pe o minge care se ducea în poartă şi iar e 11 metri, iar la Deac trebuia acordat al doilea galben, e o fază de manual. Nu se poate. Arbitrul Tudor a dezamăgit. Eu i-am susţinut pe arbitrii români, dar dacă primul arbitru al României a condus de aşa manieră, trebuie să ne punem mari întrebări. E inadmisibil. Am spus că nu îmi este frică de arbitrii români, dar în sinea mea îmi era. S-a ajuns prea departe ca manieră de arbitraj. Au fost foarte multe greşeli, iar 90 la sută au fost în defavoarea Rapidului", a spus Hizo.

Hizo a precizat că va fi analizată prestaţia arbitrilor, atât la meciul cu CFR, cât şi la partidele din etapele precedente, urmând ca în urma acestei analize să se decidă dacă gruparea giuleşteană va solicita, în viitor, arbitri străini.

"Rapid va analiza ce s-a întâmplat în acest meci, dar şi în meciurile precedente şi vom decide dacă vom solicita arbitri străini, pentru că noi am mai avut 11 metri la Timişoara, 11 metri cu Astra, foarte multe greşeli în defavoarea noastră în meciul de la Urziceni şi am tăcut. Pe Mureşan l-a lovit mingea în banderolă, chiar era murdar în zona aceea, mingea se ducea clar în poartă, dar Tudor trebuie să judece în spiritul regulamentului, nu în spiritul lui propriu. Recunosc, noi am pierdut jocul azi şi îi felicit pe cei de la CFR pentru joc şi pentru că au speculat bine greşelile noastre. Am pierdut numai din vina noastră. Am făcut un joc bun, dar ce folos. Numai noi putem pierde aşa. Cine nu a văzut meciul zice că Rapid nici nu a fost pe teren, dar noi am avut ocazii mai multe şi mai clare decât CFR. Azi, din păcate, nu ne-am ridicat la nivelul suporterilor", a explicat antrenorul.

Tehnicianul grupării bucureştene a susţinut că nu avea cu cine să-l înlocuiască pe Marinescu, întrucât portarul de rezervă, Virgil Andrei Draghia, nu are experienţă în Liga I.

"N-am crezut niciodată într-un asemenea deznodământ, e un meci pe care vreau sã-l analizez şi vreau să mă analizez şi pe mine. Multe voci mă acuză că nu l-am înlocuit pe Marinescu, dar nu aveam cu cine. Drăghia e un copil, nu are meciuri în Liga I şi era un risc foarte mare. Sigur, Marinescu a greşit, dar când pierdem, pierdem toţi, la fel cum câştigăm toţi. N-am pierdut acest joc din cauza lui Marinescu, toţi suntem vinovaţi, în frunte cu mine", a menţionat Hizo.

Formaţia Rapid a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 1-4 (1-2), partida susţinută pe teren propriu în faţa echipei CFR Cluj, în derbiul pentru etapa a X-a a Ligii I, golurile fiind marcate de Herea '13, pentru gazde, respectiv Nei '11, '45, Mureşan '67, Peralta '75, pentru oaspeţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici