Horia Tecău, după calificarea în finala olimpică: Am venit la Rio pentru medalia de aur şi avem şansa s-o câştigăm

Horia Tecău şi Florin Mergea, numărul cinci pe lista capilor de serie în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Rio, îi vor înfrunta pe Rafael Nadal şi Marc Lopez în finala turneului de dublu, programată vineri, după ce au trecut în semifinale de perechea americană Steve Johnson/Jack Sock.

1636 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău, după calificarea în finala olimpică: Am venit la Rio pentru medalia de aur şi avem şansa s-o câştigăm

Horia Tecău, după calificarea în finala olimpică: Am venit la Rio pentru medalia de aur şi avem şansa s-o câştigăm

Horia Tecău şi Florin Mergea au trecut în semifinale în minimum de seturi de americanii Steve Johnson şi Jack Sock, scor 6-3, 7-5 şi speră la cucerirea medaliei de aur în finala de vineri, împotriva spaniolilor Marc Lopez şi Rafael Nadal.

”Suntem primii români care au ajuns într-o finală olimpică, aşa că se poate spune că rescriem istoria tenisului românesc, aşa cum am rescris-o şi anul trecut, la Turneul Campionilor. Important este că am ajuns aici, că mai e un pas şi vrem să mergem până la capăt. Asta am visat de mici, asta am visat de un an şi ceva, numai acest meci de mâine. Mâine vor fi trei seturi din cinci, un meci clar mai greu, dar suntem pregătiţi şi nu ne gândim decât la următorul punct cum să-l câştigăm" a declarat Florin Mergea.

La rândul său, Horia Tecău a vorbit la finalul partidei cu americanii despre condiţiile de joc şi despre încrederea pe care o are, alături de Florin Mergea, în câştigarea aurului la Jocurile Olimpice de la Rio.

”Condiţiile au fost mai dificile, decât la ultimul meci. A bătut mult vântul, tocmai asta vorbeam. E un plus de încredere pentru noi pentru că am servit bine în aceste condiţii, mai bine decât au făcut-o americanii. Cu brazilienii am jucat în condiţii perfecte, fără vânt. Mâine vom avea un teren mai protejat, chiar dacă bate vântul, dar după meciurile pe care le-am făcut în această săptămână avem încredere că putem merge până la capăt. Noi am venit aici cu gândul la aur, ştiam că putem acest lucru, că avem această şansă. Azi a fost un meci pentru medalie, dar ca să câştigăm ştim bine ce avem de făcut. Să ne concentrăm la fiecare punct, să ne calmăm, să vorbim, să ne motivăm. Ne cunoaştem foarte bine şi în momentele acele importante asta ne ajută pe noi. Reuşim să trecem peste ele. Ne bucurăm că pentru delegaţie am luat o medalie. O vrem pe cea de aur.” a spus Horia Tecău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici