Horia Tecău, locul 5 ATP la dublu

Câştigător la Wimbledon, Horia Tecău a urcat de pe locul 7 pe 5 în clasamentul ATP de dublu, cea mai înaltă poziţie din carieră, pe care a mai ocupat-o în 2012, iar Florin Mergea a ajuns şi el la cea mai bună clasare, locul 7, după o ascensiune de 8 poziţii, în urma semifinalei de la Londra.

309 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău, locul 5 ATP la dublu

Horia Tecău - locul 5 ATP la dublu; Florin Mergea - locul 7 ATP (Foto: Raul Stef / Mediafax Foto)

Florin Mergea figurează în premieră în Top 10 ATP de dublu. El este clasat pe poziţia a şaptea, cu 4.970 de puncte, după fraţii americani Bob şi Mike Bryan - locul 1 (10.710 puncte), brazilianul Marcelo Melo - locul 3 (7.710 puncte), croatul Ivan Dodig - locul 4 (7.440 de puncte), Horia Tecău şi colegul său, olandezul Jean-Julien Rojer - locurile 5 - 6 (7.130 de puncte).

În ierarhia anuală, care contează pentru Turneul Campionilor de la Londra, echipa Tecău/Rojer este pe primul loc, cu 5.050 de puncte, iar Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna sunt pe locul 6, cu 2.735 de puncte.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Wimbledon la dublu, după ce a învins în finală cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4.

În semifinale, Tecău şi Rojer au trecut, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11, de echipa Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 9.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici