Hugo Lloris renunţă la naţionala Franţei. Este recordmanul de selecţii al „cocoşilor”

La 36 de ani, portarul de la Tottenham părăseşte naţionala al cărei căpitan a fost la Cupa Mondială din Qatar.

193 afișări
Imaginea articolului Hugo Lloris renunţă la naţionala Franţei. Este recordmanul de selecţii al „cocoşilor”

Hugo Lloris renunţă la naţionala Franţei. Este recordmanul de selecţii al „cocoşilor”

Lloris părăseşte naţionala Franţei. Portarul a anunţat vestea într-un interviu acordat pentru Equipe. O alegere dureroasă, făcută după finala pierdută în faţa Argentinei la penalty-uri şi care îi deschide uşa naţionalei jucătorului de la AC Milan, Maignan.

„Vine un moment când trebuie să ştii să laşi locul altora”, a afirmat Lloris. Selecţionerul Didier Deschamps fusese informat cu privire la decizie. „M-am gândit mult timp la această alegere după Campionatul Mondial. Există un alt portar, Maignan, care este deja gata să-mi ia locul. Trebuie să am mai mult timp pe care să-l dedic familiei şi copiilor mei. Sunt portarul Franţei de 14 ani şi jumătate, iar asta e mult”, a mai zis gardianul.

Lloris se retrage ca recordman de selecţii, la un pas de a fi singurul fotbalist din istorie care câştigă două Cupe Mondiale consecutive în calitate de căpitan de echipă.

În timpul Cupei Mondiale din Qatar, a egalat mai întâi şi apoi a doborât recordul de apariţii al lui Lilian Thuram, care a fost de 141. Lloris se retrage cu 145. A jucat în patru Cupe Mondiale şi două finale ale Cupei Mondiale (20 de jocuri, în 2010, 2014, 2018 şi 2022) trei Campionate Europene (2012, 2016, 2021).

Închide cu patru finale jucate, două finale pierdute (2022 Qatar şi 2016 - Campionatul European jucat acasă), două trofee câştigate (Cupa Mondială 2018 şi Liga Naţiunilor 2021), 120 de goluri primite (0,82 goluri pe meci).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici