Iancu cere retrogradarea echipei Pandurii, contestând actul depus la LPF de gorjeni şi de Dinamo

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, contestă înţelegerea dintre cluburile Dinamo şi Pandurii Târgu Jiu, susţinând că documentul înregistrat la LPF nu stinge litigiul dintre cele două grupări, deoarece nu conţine dovada faptului că gorjenii şi-au plătit la timp datoria către bucureşteni.

14 afișări
Imaginea articolului Iancu cere retrogradarea echipei Pandurii, contestând actul depus la LPF de gorjeni şi de Dinamo

Iancu cere retrogradarea echipei Pandurii, contestând actul depus la LPF de gorjeni şi de Dinamo (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Iancu suţine că, potrivit regulamentului, Pandurii ar fi trebuit să achite datoria până miercuri, la ora 00.00, nu să ajungă la o înţelegere cu Dinamo şi că documentul trimis la LPF marţi, la ora 23.57, de către gruparea bucureşteană, nu conţine dovada că plata s-a făcut, ci numai un acord între cele două cluburi.

"Ne-am umplut de rahat, cu toţii, din cauza acestui Condescu şi mie nu-mi convine. El (n.r. - actul) nu este executoriu şi nu s-a executat în termen conform regulamentului. Dacă documentul este cum îl ştiu eu, Pandurii nu are nicio şansă să mai joace, pentru că se va merge la FIFA şi la TAS cu acest document, pentru că el nu s-a executat în termen, plata nu s-a făcut în termen şi Pandurii trebuie să meargă în Liga a III-a", a declarat Iancu, în emisiunea Fanatik de la Digisport.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, prezent în studiul emisiunii, a citit documentul trimis de Dinamo la LPF: "Convenţie. Dinamo Bucureşti (...) şi Pandurii (...) convin următoarele: azi, 1.03.2011, cele două cluburi au convenit ca Pandurii Târgu Jiu să stingă debitul către Dinamo în sumă de 390.500 (n.r. - euro), care are valoare de 2,097 milioane lei, conform facturii fiscale numărul... din 31.12.2010".

Iancu a comentat că documentul nu respectă regulamentul şi a cerut comisiilor LPF să se pronunţe asupra lui. "Ei au convenit că trebuie să plătească. Dar au plătit la 12.00 noaptea? Cum se închide pe regulament acest document şi relaţia dintre cele două părţi la 12.00 azi-noapte? Pandurii trebuia să facă dovada plăţii, iar Dinamo trebuie să spună că a primit banii. Înţelegerea dintre părţi trebuia să spună că Dinamo recunoaşte că s-a achitat debitul, părţile nu mai au nicio obligaţie una împotriva celeilalte, conform hotărârii şi conform facturii. Acest document ne umple de ruşine pe toţi! Nu mai trebuie să mai existe o convenţie, când e deja un titlu executoriu asupra Pandurii. Nu mai au ce să se înţeleagă ei doi, decât dacă au făcut sau nu plata şi modul în care l-au făcut. Mai trebuiau să scrie două rânduri: părţile nu mai au nicio datorie una faţă de cealaltă la data de 1 martie. Dacă mai era vreun document trebuia să fie înregistrat la LPF la data de 1 martie, nu astăzi. Şi rog comisiile să facă un audit juridic dacă ăsta e un document în înţelesul regulamentului ", a afirmat Iancu.

Dragomir a recunoscut că documentul nu este sută la sută conform regulamentului, dar a replicat că cele două părţi pot reveni "cu o hârtie în care să scrie că au stins litigiul, iar formele de plată le trimit ulterior".

Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat echipa Pandurii Târgu Jiu în partida cu Oţelul Galaţi, de pe teren propriu, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, din cauza datoriei gorjenilor către FC Dinamo din transferul jucătorului Ilie Iordache.

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord cu clubul Dinamo, iar meciul cu echipa dinamovistă, din etapa a XX-a se va disputa conform programului stabilit de LPF.

În cazul în care nu s-ar fi stins litigiul în această săptămână, Pandurii nu ar fi fost programată nici la partida cu Dinamo (vineri, ora 20.30), de la Bucureşti, din etapa a XX-a a Ligii I. După două neprogramări, gorjenii ar fi fost retrogradaţi din primul eşalon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici