Iancu: De ce Istvan Kovacs n-a fost bun la Cluj şi este bun la Mediaş?

Preşedintele CA al FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, într-un comunicat postat pe site-ul clubului, că nu e de acord cu faptul că CCA l-a schimbat pe centralul Istvan Kovacs de la partida CFR Cluj - Universitatea Craiova şi l-a delegat să conducă jocul echipei bănăţene cu Gaz Metan Mediaş.

15 afișări
Imaginea articolului Iancu: De ce Istvan Kovacs n-a fost bun la Cluj şi este bun la Mediaş?

Iancu: De ce Istvan Kovacs n-a fost bun la Cluj şi este bun la Mediaş? (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Observ o manieră cel puţin ciudată, dacă nu chiar incorectă în relaţia profesională dintre CCA şi FC Timişoara. Nu există etapă să nu fim atinşi în orgoliul şi demnitatea noastră. Suntem obligaţi să protestăm şi mă refer la acest schimb ciudat al arbitrilor delegaţi la partidele din etapa a 15-a a Ligii I, Gaz Metan Mediaş-FC Timişoara, respectiv CFR Cluj-Universitatea Craiova. Dacă există arbitri buni şi arbitri-rebuturi, atunci nu înseamnă că există meciuri mai importante şi meciuri mai puţin importante. Meciuri care contează în economia campionatului şi meciuri-şcoală. Nu permit nimănui să ne trateze ca pe o echipă de mâna a doua. Problema publică pe care o ridic este de ce Istvan Kovacs n-a fost bun la Cluj şi este bun la Mediaş. O să ni se spună că răspunsul ni-l va da Istvan Kovacs în teren. Ce nu poate să rezolve el este atitudinea jignitoare a celor care fac delegările când este vorba de echipa noastră", se arată în comunicatul citat.

Marian Iancu continuă, spunând că aşteaptă un răspuns la această întrebare: "Cu menţiunea că aştept un răspuns public din partea celor care conduc CCA cu privire la motivele pentru care am fost catalogaţi ca «second-hand», îi rog, deşi aş putea să-i somez, să-şi schimbe percepţia faţă de imaginea şi interesele fotbalului bănăţean".

Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) a decis, joi, schimbarea arbitrului de centru la partida CFR Cluj - Universitatea Craiova, din cadrul etapei a XV-a a Ligii I, întâlnirea urmând să fie condusă de Ovidiu Haţegan. Iniţial, Haţegan fusese delegat la partida Gaz Metan Mediaş - FC Timişoara, iar Istvan Kovacs fusese desemnat la meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova.

CCA a înlocuit doar "centralii" partidelor de la Cluj şi Mediaş. Astfel, în urma celor două modificări, Ovidiu Haţegan va conduce meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova, ajutat la cele două linii de Vladimir Urzică şi Cătălin Savu, iar Paul Unimătan va fi rezervă.

Meciul Gaz Metan Mediaş - FC Timişoara va fi arbitrat de Istvan Kovacs, la centru, Eduard Dumitrescu, Eduard Ungureanu (asistenţi) şi Gabriel Mocean (rezervă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici