Iancu: Există oferte pentru cumpărarea FC Timişoara,Tender se declară dispus să preia clubul

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că există oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni al grupării bănăţene după ce a anunţat că intenţionează să retragă sprijinul financiar ca urmare a scandalului legat de palmaresul clubului Politehnica.

45 afișări
Imaginea articolului Iancu: Există oferte pentru cumpărarea FC Timişoara,Tender se declară dispus să preia clubul

Iancu: Există oferte pentru cumpărarea FC Timişoara,Tender se declară dispus să preia clubul (Imagine: Mediafax Foto)

"Există, sunt discuţii, e normal ca cei de pe plan local să-şi facă probleme. E normal ca puterea locală, ca oamenii de afaceri locali să se gândească la cum pot să ajute. Pentru că dacă eu nu pot să merg mai departe sau voi rămâne minoritar, sau vom vedea cum se va întâmpla, pentru că eu trebuie să îmi continui lupta juridică, e normal ca lucrurile să se mişte acolo. Sunt mulţi oameni acolo care gândesc pozitiv şi chiar puterea locală este cea care iniţiază discuţiile pe care eu pot să le confirm în acest moment. Sunt două grupuri care investesc, iar eu vorbesc în numele lor. Ne retragem investiţia şi ne vindem acţiunile, dar vom vedea ce se întâmplă. Nu ştiu ce se va întâmpla cu clubul. Suntem organizaţi în societate pe acţiuni. Aceasta societate este capabilă să se autofinanţeze şi de a funcţiona. Dacă nu se poate finanţa e normal că moare, dar asta nu însemnă că se poate întâmpla de azi pe mâine. Probabil că în zilele următoare juriştii vor căuta o soluţie inteligentă prin care această societate să facă faţă mai departe", a spus Iancu.

Oficialul clubului timişorean a spus că nu ştie dacă FC Timişoara va evolua etapa viitoare şi nici dacă vor fi schimbate culorile clubului, aşa cum a cerut FIFA.

"Nu ştiu dacă echipa va juca în etapa viitoare şi nici în ce culori. Ne retragem pentru că sunt mult mai puternici decât mine, joc pe terenul lor şi trebuie să ies din ţinta lor şi să mă mut acolo unde suntem egali şi unde justiţia poate face lumină. Recunosc că cei de la federaţie sunt foarte greu de înfrânt, îmi este şi mie foarte greu", a adăugat Marian Iancu.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, luni, că este dispus să preia echipa FC Timişoara dacă Iancu doreşte să se retragă. El a precizat că va discuta cu autorităţile locale şi apoi va anunţa decizia.

"Ca să sprijin Timişoara să treacă peste acest moment, mi-am arătat disponibilitatea de a prelua echipa. Am discutat în principiu cu domnul Marian Iancu, astăzi urmează să mă întâlnesc cu autorităţile locale şi voi lua o hotărâre", a declarat Tender pentru www.banateanul.ro.

Rugat de MEDIAFAX să comenteze afirmaţiile lui Tender, Iancu a spus că nu are calitatea de a vorbi despre acest subiect: "Nu ştiu, deocamdată. Vom vedea. Deocamdată, nu am calitatea de a discuta despre astfel de lucruri. Întotdeauna vorbeşte cumpărătorul. Important este să găsim o soluţie inteligentă care să asigure continuitate şi din punct de vedere juridic şi în plan sportiv. Atât, deocamdată!".

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici