Iancu: Mă tem de adresa trimisă de FRF la TAS

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că FRF a trimis o adresă Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care solicita să nu anuleze sancţiunea depunctării cu 6 puncte dictată de FIFA şi că se teme ca decizia TAS să nu fie influenţată de acest document.

14 afișări
Imaginea articolului Iancu: Mă tem de adresa trimisă de FRF la TAS

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu (Imagine: Mediafax Foto)

"Urmează ca instanţa să se pronunţe în următoarele săptămâni. A fost o instanţă de judecată completă şi complexă, care ne-a dat posibilitatea, fiind un tribunal respectabil, să ne apărăm. Am atacat decizia FIFA, atât din punct de vedere procedural, cât şi din punct de vedere formal. Ne-am apărat, ne-am spus toate părerile, dar singura problemă care mă face să fiu destul de rezervat, este adresa aceea ticăloasă semnată de Federaţia Română de Fotbal, formulată de nu ştiu cine de acolo în numele lui Kassai, deşi acesta nu recunoaşte, prin care federaţia cere în mod indubitabil să ne respingă recursul şi să nu anuleze sancţiunea de 6 puncte. Mi-e frică de această adresă, deşi sper ca prin documentele pe care le-am depus să diluăm puţin din impactul acestuia", a declarat Iancu.

Preşedintele Comitetului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, prezent la procesul care a avut loc joi la Lausanne, spune că aşteaptă cu încredere decizia FIFA. "Din punctul nostru de vedere am întâlnit un tribunal competent, am avut doi avocaţi, şi credem că argumentele prezentate de ei în favoarea clubului nostru au demontat acţiunea FIFA şi aşteptăm cu încredere decizia FIFA până la sfârşitul lunii. Şedinţa a durat trei ore şi Federaţia Română de Fotbal nu a fost prezentă pentru a-şi apăra cauza", a declarat Chivorchian pentru MEDIAFAX.

La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

SC FC Timişoara SA, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi SC FC Politehnica Timişoara SA, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timişoara, club fondat în 1921.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici