Ianis Zicu: „Man are calităţi tehnice şi viziune precum un fotbalist de Top 50 mondial”

529 afișări
Imaginea articolului Ianis Zicu: „Man are calităţi tehnice şi viziune precum un fotbalist de Top 50 mondial”

Ianis Zicu: „Man are calităţi tehnice şi viziune precum un fotbalist de Top 50 mondial”

  • Ianis, ai avut o carieră de excepţie. Eşti fericit cu tot ce ţi s-a întâmplat, trofee de echipă şi personale, selecţii la naţională? Există şi regrete?
 
Sunt foarte mulţumit pentru că am reuşit să joc foarte mulţi ani la un nivel foarte ridicat şi la echipe foarte bune. Sunt sigur că puteam să joc în orice campionat puternic din Europa dacă nu aş fi avut cele patru operaţii de la genunchi exact în momentul în care eram matur psihic si pregătit după experienţa din Italia de la Parma şi de la Inter. Am câştigat 9 trofee în trei ţări diferite (România, Bulgaria şi Coreea de Sud). Am fost golgheter al campionatului în 2010-2011 în România şi aşa rămân 100% în istoria fotbalului românesc 🙂…Mi-aş fi dorit să joc la Campionatul European din 2008 pentru că am jucat în preliminarii şi domnul Piţurcă mi-a spus că dacă îmi revin după prima operaţie la genunchi şi joc bine două luni, o să merg la Euro. Din păcate, a trebuit să mă operez din nou. Acesta este cel mai mare regret al meu: că nu am jucat la un turneu final.
 
  • Ce părere ai despre transferul lui Dennis Man la Parma? Cum crezi că îi va fi acolo, mai ales că tu cunoşti foarte bine această echipă?
 
Mă bucur pentru Dennis că a reuşit sa plece într-un campionat puternic şi la un club de tradiţie din fotbalul european şi sper să ajungă la fel de iubit precum a fost Adi Mutu, cu toate că o să fie foarte greu. Fotbalul italian este dificil şi aici mă refer la ritm, intensitate şi spaţii de joc. Eu m-am simţit foarte bine şi toată lumea din club s-a purtat foarte frumos cu mine, dar îmi pare rău că am stat doar un an şi două luni şi că nu am reuşit să fiu un jucător foarte important în istoria clubului şi să rămân mai mult timp acolo. Au trecut 16-17 ani de atunci şi sunt convins că s-au schimbat multe lucruri. Atunci echipa era an de an în cupele europene. Am jucat chiar cu Steaua în grupele Europa League în sezonul 2004-2005. Ce pot să spun este că oraşul este frumos, oamenii sunt calzi şi îţi oferă tot sprijinul de care ai nevoie şi cu siguranţă o să aibă toate condiţiile ca să reuşească. Este important ca în acest an să scape cât mai repede de emoţiile retrogradării ca mai apoi să aibă un sezon mult mai bun. Îi urez succes şi să fie sanatos pentru că are calităţi tehnice şi viziune în teren precum un fotbalist de top 50 mondial. 
 

CITEŞTE ARTICOLUL COMPLET AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici