IBA anunţă renunţarea la casca de protecţie în boxul feminin amator

  • Asociaţia Internaţională de Box (IBA) introduce o nouă regulă în boxul feminin.
  • Consiliului Director a hotărât să renunţe la casca de protecţie în boxul feminin amator.
  • Noua regulă a fost aprobată la recenta reuniune a Comitetului Executiv de la Soci şi va intra în vigoare în luna iunie.
47 afișări
Imaginea articolului IBA anunţă renunţarea la casca de protecţie în boxul feminin amator

La fel ca şi în cazul boxului masculin, această decizie va egaliza condiţiile şi va exista o perioadă de tranziţie de trei luni, pentru a vedea cum se vor adapta toate părţile, boxeri, antrenori, instructori etc., la noile reguli

Decizia face parte din cele mai recente modificări ale Regulamentului tehnic şi de competiţie al IBA. Printre acestea se numără modificări privind naţionalitatea şi eligibilitatea boxerilor, informează insidethegames.

Regula privind cascheta a suferit mai multe modificări în ultimele decenii. În 1982, pentru Jocurile Olimpice din 1984, a fost aprobată regula conform căreia boxerii trebuie să poarte apărători de cap.

Cu toate acestea, în 2016, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis să elimine căştile la categoriile masculine. Cu toate acestea, căştile au continuat să fie folosite la categoriile feminine şi de tineret.

După mai multe studii de profil, experţii au fost de acord că leziunile grave provocate de impact se produceau în zonele neprotejate de căşti. Drept urmare, regula a fost ridicată pentru boxerii bărbaţi în 2016. Acum, IBA a votat pentru aprobarea eliminării căştilor în boxul feminin. A fost stabilită o perioadă de probă de trei luni.

IBA a votat, de asemenea, să primească Confederaţia braziliană de box ca nou membru provizoriu începând cu martie 2024. Federaţia Cehă de Box a aderat recent la IBA. IBA continuă să se extindă şi să ajungă la numărul maxim de federaţii naţionale.

Departamentul său de relaţii internaţionale lucrează pentru a crea oportunităţi pentru sportivii din ţările în care federaţiile naţionale au ales să părăsească IBA şi să se alăture World Boxing, organizaţia paralelă, recent înfiinţată.

Alte modificări aduse regulilor tehnice şi de competiţie ale IBA includ: Ofiţerii, odată certificaţi, vor fi direct afiliaţi la IBA, asigurându-le eligibilitatea de a oficia în competiţiile IBA, indiferent de statutul de membru al federaţiei lor naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici