ICCJ îl judecă în continuare pe Dumitru Dragomir

Dosarul în care Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu sunt judecaţi pentru corupţie se judecă în continuare la instanţa supremă, după ce, marţi, judecătorii au respins excepţiile invocate de apărătorii acestora la termenul din 17 septembrie.

33 afișări
Imaginea articolului ICCJ îl judecă în continuare pe Dumitru Dragomir

ICCJ îl judecă în continuare pe Dumitru Dragomir (Imagine: Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fixat şi un nou termen în procesul oamenilor de fotbal, pentru 8 octombrie.

În dosarul în care Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu sunt judecaţi pentru corupţie, avocaţii celor doi au susţinut, la precedentul termen de judecată, în 17 septembrie, în faţa instanţei supreme că fapta de dare de mită de care este acuzat Iorgulescu s-ar fi prescris.

Avocatul lui Gino Iorgulescu explica instanţei la acea vreme că rechizitoriul întocmit de procurori este nelegal, întrucât fapta de care este acuzat Gino Iorgulescu, cea de dare de mită, ar fi fost comisă în perioada 2000-2001, iar termenul de prescripţie pentru această infracţiune este de cinci ani.

Astfel, apărătorul lui Iorgulescu a solicitat magistraţilor să constate neregularitatea actului de sesizare a instanţei în cazul clientului său şi să trimită întreg dosarul de urmărire penală la procuror, în vederea reanalizării tuturor probelor, susţinând că în prezent acestea sunt lovite de nulitate.

La termenul din 17 septembrie s-au prezentat atât Dumitru Dragomir, cât şi fiul său, şoferul acestora şi Gino Iorgulescu, toţi însoţiţi de avocaţi.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită.

Totodată, George-Gino Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional (actual Progresul - n.r.) şi membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Totodată, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată şi pe Florin-Bogdan Bădiţă, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca şofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC "Bodu" SRL Bucureşti, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals.

Alături de aceştia, în acelaşi dosar va fi judecat şi fiul preşedintelui LPF, Bogdan-Dumitru Dragomir, pentru spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici