IFFHS a desemnat „Cel mai bun jucător al anului”

Pentru al doilea an consecutiv, polonezul Robert Lewandowski este încoronat ca fiind cel mai bun jucător de fotbal al anului în viziunea Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

390 afișări
Imaginea articolului IFFHS a desemnat „Cel mai bun jucător al anului”

IFFHS a desemnat „Cel mai bun jucător al anului”

Golgeterul polonez şi al lui Bayern München a câştigat detaşat trofeul pentru 2021, cu o mare diferenţă în faţa lui Lionel Messi şi Jorginho, câştigător în 2021al Euro 2020, cu Italia, şi al UEFA Champions League, cu Chelsea.

Tânăra generaţie, reprezentată de Mbappé, Haaland şi Donnarumma a ocupat şi ea câte un loc în Top 10 mondial.


Top 10 cei mai buni jucători din 2011, în viziunea IFFHS:

1 Robert LEWANDOWSKI Polonia FC Bayern München 150 puncte
2 Lionel MESSI Argentina FC Barcelona/Paris SG 105 puncte
3 JORGINHO Italia Chelsea FC 40 puncte
4 Kevin DE BRUYNE Belgia Manchester City FC 35 puncte
5 Mohamed SALAH Egipt Liverpool FC 20 puncte
Kylian MBAPPE Franţa Paris SG 20 puncte
7 Cristiano RONALDO Portugalia Manchester United FC 15 puncte
8 N'Golo KANTE Franţa Chelsea FC 10 puncte
Gianluigi DONNARUMMA Italia Milan AC/Paris SG 10 puncte
10 Erling HAALAND Norvegia Borussia Dortmund 5 puncte

Din 1987, IFFHS organizează în fiecare an votul pe baza statisticilor, pentru a încorona câştigătorii anului în toate categoriile mondiale şi continentale.

În acest an, juriul internaţional a fost format din 90 de membri ai IFFHS (jurnalişti sportivi, experţi în fotbal) de pe toate continentele lumii.

Premiile pentru categoriile Cei mai buni marcatori din lume, Clasamentul mondial al cluburilor, Cele mai bune echipe din lume şi Cele mai bune ligi din lume sunt stabilite de statisticile IFFHS, recunoscute în întreaga lume şi vor fi publicate în ianuarie 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici