Iga Swiatek a ajuns în semifinalele WTA Finals

Iga Swiatek, numărul unu mondial, s-a calificat joi noaptea în semifinalele turneului WTA Finals de la Fort Worth (Texas), după ce Daria Kasatkina a învins-o pe americanca Coco Gauff cu 7-6(6), 6-3, într-un meci din faza grupelor, al turneului de opt jucătoare, care încheie sezonul de tenis femnin.

232 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek a ajuns în semifinalele WTA Finals

Swiatek în semifinalele WTA Finals, Gauff eliminată după înfrângerea lui Kasatkina

Swiatek, care a câştigat a două meciuri în competiţia din acest an, după ce s-a impus la rândul ei, tot joi, cu 6-3, 6-2 în faţa lui Caroline Garcia, merge mai departe ca învingătoare a grupei sale, în timp ce Gauff nu se mai poate califica în semifinale.

„Să câştigi pentru prima dată la turneul final este un sentiment incredibil", a declarat Kasatkina după meci.

„Evident că vrei să câştigi şi să mergi mai departe în turneu, aşa că motivaţia de a câştiga este acolo, dar nu este uşor să gestionezi nervii şi simt asta. Sper să reuşesc să ajung în semifinale în următorul meci".

Pentru Swiatek, câştigătoare a două Grand Slam-uri anul acesta, cu victorii la Openul Franţei şi la Openul Statelor Unite, victoria obţinută joi noaptea în faţa lui Garcia i-a oferit o oarecare revanşă faţă de franţuzoaică, după ce a pierdut în faţa acesteia în sferturile de finală la Openul Poloniei, în iulie.

"Da, ea punea multă presiune şi pune multă viteză în mingile ei, aşa că trebuia să le recuperez şi să le lovesc şi mai bine. Eram pregătită pentru asta", a declarat Swiatek în timpul interviului de pe teren.

„Am avut tactici foarte bune cu antrenorul meu şi mi-au dat convingerea că pot domina chiar dacă ea joacă foarte, foarte bine."

Iga Swiatek devine doar a cincea jucătoare din ultimii 40 de ani care câştigă peste 14 meciuri consecutive împotriva unor adversare din Top 10 într-un singur sezon, alături de Justine Henin (2007), Venus Williams (2001), Stefanie Graf (1987, 1989, 1993 şi 1995) şi Martina Navratilova (1984 şi 1986).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici