Ilie Năstase a primit, la Paris, titlul de Ambasador al Judo

Fostul tenisman Ilie Năstase a primit, sâmbătă seara, în cadrul unei ceremonii la Paris, titlul de "Ambasador al Judo", care i-a fost oferit de preşedintele Federaţiei Internaţinale de Judo, Marius Vizer.

14 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase a primit, la Paris, titlul de Ambasador al Judo

Ilie Năstase a primit, la Paris, titlul de Ambasador al Judo (Imagine: Mediafax Foto)

Ceremonia a avut loc în prima zi a Grand Slam Paris, unul din cele patru turnee mondiale de categorie A, dotat cu premii totale de 150.000 de dolari.

Acelaşi titlu onorific a mai fost oferit de către preşedintele IJF Marius Vizer, campionului olimpic din 1980, belgianul Robert van der Walle, în timp ce scoţianul George Kerr (72 de ani) a devenit al şaptelea om din lume, care a primit 10 dani, în cadrul aceleiaşi ceremonii.

În plan sportiv, la Grand Slam Paris, doi judoka - Dan Fâşie (categoria 66 kg) şi Costel Dănculea (73 kg) au fost eliminaţi în primele tururi, duminică urmând să intre în competiţie Marian Halas (categoria 81 kg), Bogdan Bărbulescu (categoria 90 kg) şi Daniel Matei şi Daniel Brată (ambii la categoria minus 100 kg).

Turneul de la Paris se organizează din 1971 şi se află în circuit sub titulatura Grand Slam, alături de alte concursuri similare organizate la Moscova, Rio de Janeiro şi Tokyo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici