Ilie Năstase şi-a cerut scuze după scandalul de la Fed Cup: "Vă rog să le acceptaţi, atât cât se poate!”. Ce MESAJ i-a transmis Serenei Williams

Ilie Năstase a postat pe contul său de Facebook un mesaj, în română şi engleză, în care îşi expune punctul de vedere cu privire la scandalul în care a fost implicat weekend-ul trecut în cadrul Fed Cup.

3900 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase şi-a cerut scuze după scandalul de la Fed Cup: "Vă rog să le acceptaţi, atât cât se poate!”. Ce MESAJ i-a transmis Serenei Williams

Ilie Năstase şi-a cerut scuze după scandalul de la Fed Cup: "Vă rog să le acceptaţi, atât cât se poate!”. Ce MESAJ i-a transmis Serenei Williams

Căpitanul nejucător al României a scris că nu contestă reacţiile negative, însă că doreşte să aducă ”câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă”.

El a mărturisit că ”au fost dificile” zilele trecute, dar că trebuie să menţioneze că în spatele cuvintelor din cadrul meciului de la Fed Cup ”se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc”.

Cu toate acestea, el susţine că tot "ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile", inclusiv reacţiile presei, lucru care s-a repetat şi cu privire la Serena Williams. 

Ilie Năstase şi-a cerut scuze şi cu privire la disputa cu sportiva de culoare, amintind că o stimează şi o respectă, pentru că ştie câtă muncă se află în spatele rezultatelor ei.

”O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serenea este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană.”, a scris acesta în postarea sa.

Redăm integral mesajul postat de Ilie Năstase pe pagina sa de Facebook:

”În ultimele zile, numele meu şi situaţia neplăcută creată la meciul România – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declaraţiilor mele au fost prezente în presa naţională şi internaţională. Nu doresc să contest reacţiile negative pe care le-am primit, dar aş vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă.

Aveam 5 ani când am luat prima rachetă în mână. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viaţa mea, şi pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reuşit să fac ceva ce nu mi-am dorit şi nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine.

Zilele trecute au fost dificile. Declaraţiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse şi supărare în cadrul publicului, al presei şi, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc.

Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu subiectul despre Serena: a fost exagerat de către presă. O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serenea este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană.

Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămâne dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atât cât se poate, scuzele mele.”

Cu respect,
Ilie Năstase

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici