Începe play off-ul Superligii la fotbal cu derby-ul Rapid Bucureşti – Farul Constanţa

  • FC Rapid 1923 şi Farul Constanţa dau vineri, de la ora 20.30, startul play off-ului în Superliga la fotbal masculin.
  • Tot vineri debutează şi meciurile din play out, cu confruntarea dintre U Cluj şi FC Botoşani.
  • Giuleştenii vor juca cu stadionul parţial închis, după incidentele din meciul cu FCSB.
75 afișări
Imaginea articolului Începe play off-ul Superligii la fotbal cu derby-ul Rapid Bucureşti – Farul Constanţa

Sursa foto: Facebook / SuperLiga Romania

Rapid Bucureşti porneşte la drum în play off având un moral excelent, după ce s-au impus în derby-ul cu FCSB din ultima rundă a sezonului regulat cu un categoric 4-0.

10 victorii, două remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de rapidişti pe teren propriu în ediţia curentă.

Dobrogenii s-au impus în şase dintre cele 15 deplasări din campionatul actual, iar alte trei partide le-au terminat la egalitate.

De la revenirea giuleştenilor pe prima scenă din 2021, cele două echipe s-au mai întânit în principala competiţie internă de opt ori, de trei ori s-au impus constănţenii, un joc a fost câştigat de bucureşteni, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Ultimul succes reuşit de dobrogeni s-a consemnat pe 6 mai 2023, Farul - Rapid 7-2 (D. Alibec - triplă, T. Băluţă - dublă, L. Munteanu - dublă / Cr. Săpunaru, M. Dugandzic).

Singura victorie din dreptul bucureştenilor în acest interval s-a înregistrat pe 20 august 2023, Rapid - Farul 3-1 (Emmers, Dugandzic, Ioniţă / Mazilu).

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc la 20 decembrie 2023, Farul - Rapid 0-0.

Un duel foarte interesant se anunţă şi la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Cristiano Bergodi (254 meciuri în Superligă) şi Gheorghe Hagi (339 partide în campionatul României), nimeni alţii decât antrenorii care au câştigat campionatul şi Cupa României în stagiunea precedentă. Aceştia s-au mai întâlnit pe prima scenă de 13 ori, de şase ori s-a impus Hagi, de trei ori a învins Bergodi, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Universitatea Cluj şi FC Botoşani se întâlnesc vineri, de la ora 17.30.

Gazdele au suferit ultima înfrângere în campionat pe 4 februarie 2024, când au fost învinse acasă de UTA Arad, scor 1-3:. Au urmat două victorii şi patru remize.

Ardelenii sunt fără gol încasat în precedentele cinci jocuri disputate în SuperLigă.

Un singur succes au reuşit botoşănenii în ediţia curentă pe teren advers, 2-0 cu Oţelul (22 decembrie 2023), în rest au patru rezultate de egalitate şi 10 partide pierdute.

Gruparea moldavă a înscris cel puţin un gol în 11 dintre cele 15 deplasări din sezonul actual.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori, de patru ori s-au impus clujenii, un joc a fost câştigat de botoşăneni, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Singurul succes din contul moldovenilor s-a consemnat pe 24 august 2014, FC Botoşani - Universitatea Cluj 1-0.

Cea mai mare diferenţă de scor a fost consemnată pe 30 octombrie 2023, FC Botoşani - Universitatea Cluj 0-3.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLigă a avut loc la 3 martie 2024, Universitatea Cluj - FC Botoşani 1-0, gol marcat de Daniel Popa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
superliga,
rapid,
farul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici