Incidente în campionatul Germaniei soldate cu 85 de arestări

Etapa a XIV-a a campionatului Germaniei a fost marcată de o serie de incidente şi violenţe între suporteri, la două din cele nouă meciuri fiind înregistrate 85 de arestări.

12 afișări
Imaginea articolului Incidente în campionatul Germaniei soldate cu 85 de arestări

Incidente în campionatul Germaniei soldate cu 85 de arestări (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Violenţele au început vineri seară cu ocazia meciului VfL Bochum - FC Koln: suporteri ai echipei din Koln au agresat fani adverşi şi au încercat să pătrundă în tribunele rezervate acestora. Un poliţist şi un steward au fost răniţi. Poliţia din Bochum a efectuat 19 arestări.

Sâmbătă, au avut loc incidente la meciul Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt, când circa o sută de fani ai echipei din Frankfurt au atacat fani ai formaţiei berlineze, lovindu-i şi aruncând asupra loc cu sticle goale.

Poliţia din Berlin a arestat 60 de persoane.

Pe de altă parte, o sută de fani ai echipei Hamburger SV, care se deplasau la Mainz pentru a-şi susţine echipa, au paralizat traficul feroviar în regiunea Bielefeld.

Violenţele pe stadioane nu s-au limitat la prima ligă: un meci între juniorii de la Schalke 04 şi cei de la Borussia Dortmund a fost întrerupt după 27 de minute ca urmare a unor altercaţii între suporteri şi a aruncării de fumigene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici