Incidente violente la meciul de rugby Dinamo-Farul - VIDEO

Meciul Dinamo-Farul, din ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naţionale de rugby, a fost întrerupt, sâmbătă, în minutul 7, din cauza violenţelor de pe teren dintre jucătorii celor două echipe, soldate cu nouă răniţi.

353 afișări
Imaginea articolului Incidente violente la meciul de rugby Dinamo-Farul - VIDEO

Incidente violente la meciul de rugby Dinamo-Farul (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la unitatea sanitară au fost aduşi nouă jucători, şase de la Farul şi trei de la Dinamo, însă au rămas internaţi trei, doi de la Farul şi unul de la Dinamo.

Toţi au policontuzii, iar cei trei care sunt internaţi au o fractură de mandibulă, una de deget şi o plagă la mână. Starea celor trei este stabilă, ei sunt conştienţi şi nu sunt probleme, a mai spus Opriţa.

Totul a plecat de la o fază petrecută în minutul 6, când un jucător de la Farul l-a îmbrâncit pe unul din rugbyştii formaţiei Dinamo. În acel moment, mai mulţi jucători dinamovişti s-au repezit asupra componenţilor formaţiei Farul, în special spre sportivii georgieni. După aproximativ 3-4 minute de bătaie, unul din oficialii clubului Dinamo a solicitat intervenţia jandarmilor. Între timp, antrenorul Daniel Neaga şi jucătorii de rezervă ai echipei Dinamo strigau de pe banca tehnică: "Rupeţi-i pe georgieni".

După ce spiritele au fost calmate, oficialii clubului Farul au scos echipa de pe teren în semn de protest. Conform unui oficial de la Farul, conflictul a avut ca punct de pornire o înjurătură a unui jucător georgian la adresa dinamoviştilor.

Arbitrul a aşteptat trei minute, conform regulamentului, după care a fluierat finalul partidei. În momentul întreruperii meciului, scorul era de 3-0 pentru Dinamo.


Imagini preluate de la TVR2

"Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, este foarte grav, pentru că este vorba de jucători de echipa naţională. Probabil comisiile federale îşi vor face datoria. Indiferent de orgoliile din afara gazonului, atunci când intri pe teren trebuie să joci şi atât", a declarat antrenorul federal Daniel Mitrea.

Conform oficialilor dinamovişti, se pare că acest conflict datează de mai multă vreme, încă de la meciul România-Georgia, din cadrul Cupei Europei pe Naţiuni, când jucătorii georgieni ai echipei Farul i-au înjurat şi au făcut gesturi obscene către românii de la Dinamo.

"Luni voi convoca pe toată lumea la federaţie, comisiile de specialitate vor discuta acolo, vor vedea ce s-a întâmplat. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, face ruşine acestui sport. Poate din cauza presiunii prea mari s-a ajuns la acest incident, însă acest lucru nu poate scuza cu nimic ce s-a întâmplat. Vreau să se reţină că voi fi foarte foarte drastic în a lua măsurile ce se impun pentru că acesta este comportament golănesc, nu rugbystic, nu face cinste acestui sport. Conform regulamentului, echipa care părăseşte terenul pierde cu 5-0, oricum acest lucru contează prea puţin, important este să aflăm ce s-a întâmplat, ce a dus la acest lucru, iar astfel de situaţii să nu se repete. Trebuia să fie un derbi în sensul frumos al cuvântului şi nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat", a afirmat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici