Incidentele de la partida de rugby Dinamo - Farul vor fi analizate luni

Colegiul Director al Federaţiei Române de Rugby a convocat pentru luni, ora 11.00, Comisia de Disciplină a federaţiei în care vor fi analizate incidentele petrecute la partida Dinamo - RCJ Farul Constanţa din cadrul ultimei etape a sezonului regulat al Diviziei Naţionale.

48 afișări
Imaginea articolului Incidentele de la partida de rugby Dinamo - Farul vor fi analizate luni

Incidentele de la partida de rugby Dinamo - Farul vor fi analizate luni

Totodată, Colegiul Director al Federaţiei Române de Rugby a mai convocat conducătorii, antrenorii şi căpitanii echipelor Dinamo Bucureşti şi RCJ Farul Constanţa, pe jucătorii eliminaţi Darie Curea şi Flavius Dobre, ambii de la Dinamo, precum şi brigada de arbitri şi observatori ai partidei, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Rugby, remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

În comunicat, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, şi secretarul general al federaţiei, Adrian Dumitrescu, condamnă incidentele petrecute la partida Dinamo - Farul Constanţa. "Prin prezenta, Federaţia Română de Rugby condamnă cu fermitate comportamentul nesportiv şi lipsit de fair-play al celor implicaţi, urmând ca măsurile disciplinare care se vor lua să ducă la eliminarea unor astfel de incidente".

Partida Dinamo - Farul Constanţa, din cadrul ultimei etape a sezonului regulat, a fost întreruptă în minutul 6, la scorul de 3-0 în favoarea echipei bucureştene, după ce oficialii grupării constănţene au decis retragerea echipei de pe teren din cauza violenţelor dintre jucători.

Jucătorii implicaţi în incidente riscă minim cinci etape de suspendare şi 500 de lei amendă

Jucătorii implicaţi în incidentele de la partida Dinamo - Farul Constanţa, din ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naţionale la rugby, riscă minimum cinci etape de suspendare şi o penalitate minimă de 500 de lei în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de membrii comisiei de disciplină.

Conform articolului 73, aliniatul a - lovirea cu pumnul sau braţul, inclusiv cotul - din regulamentul disciplinar al Federaţiei Române de Rugby, lovirea adversarului sau a coechipierului pe terenul de joc sau în afara lui cu ocazia jocurilor oficiale sau amicale se pedepseşte cu suspendare de minimum cinci etape şi o sancţiune financiară de 500 de lei, iar în cazul recidivei pedeapsa poate ajunge la maximum un an de suspendare şi minimum 1000 lei amendă.

Aliniatul b, care se referă la călcarea cu piciorul, prevede pedepse de minim opt etape şi amendă de 800 lei, dacă victima a fost călcată pe cap, şi suspendare de minimum şase etape de suspendare şi amendă de 600 dacă victima a fost călcată pe corp.

De asemenea, dacă membrii comisiei de disciplină vor observa pe imaginile video că există jucători care au lovit cu piciorul (n.r. - sancţiune care este considerată foarte gravă), faptele se încadrează la aliniatul c:

- lovitură cu piciorul la cap: suspendare de minimum 12 etape şi amendă de minimum 1200 lei;

- lovitură cu piciorul la corp: suspendare de minimum 10 etape şi amendă de minimum 1000 lei;

Dacă unul dintre jucători a lovit cu capul sau cu genunchiul, sancţiunile sunt de minimum 8 etape de suspendare şi amendă de minimum 800 de lei.

În cazul antrenorilor care instigă sau provoacă tulburări, dezordini sau incidente înainte, în cursul sau după încheierea jocului ori participă la asemenea acţiuni, fapta se încadrează la articolul 42, la capitolul "Abateri şi sancţiuni aplicabile reprezentanţilor cluburilor şi secţiilor de rugby afiliate (conducători, delegaţi, antrenori, membri etc.)", şi prevede suspendarea de minimum şase etape şi o amendă de minimum 500 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici