Înfrângere la Tashkent. Sorana Cîrstea a pierdut finala, după ce a cedat în faţa belgiencei Alison Van Uytvanck

Sorana Cîrstea (96 WTA) a pierdut finala turneului de la Tashkent (Uzbekistan), după ce a cedat în faţa belgiencei Alison Van Uytvanck (61 WTA), scor 2-6, 6-4, 4-6.

337 afișări
Imaginea articolului Înfrângere la Tashkent. Sorana Cîrstea a pierdut finala, după ce a cedat în faţa belgiencei Alison Van Uytvanck

Sorana Cîrstea a pierdut finala de la Tashkent

Sorana Cîrstea (96 WTA) a pierdut finala turneului de la Tashkent (Uzbekistan), după ce a cedat în faţa belgiencei Alison Van Uytvanck (61 WTA), scor 2-6, 6-4, 4-6.

Primul set a conţinut game-uri lungi, disputate, însă belgianca a făcut break din debutul jocului şi a trecut în avantaj pe tabelă, cu 6-2.

În setul secund, desfăşurarea a fost una opusă, Sorana Cîrstea câştigând pe serviciul adversarei la scorul de 2-1 în favoarea sa. Sportiva din Târgovişte a continuat să servească bină şi a trimis jocul în decisiv, la capătul unui set în care a salvat trei mingi de break.

Ultimul act a avut un game foarte disputat, la scorul de 1-0 pentru Cîrstea. Sorana a avut şase şanse de a face break şi a se desprinde, însă Van Uytvanck le-a anulat pe toate şi a beneficiat de un moral excelent pentru final. În game-ul imediat următor, românca a pierdut pe primul serviciu, iar adversara a ajuns ulterior în postura de a servi pentru meci. Cîrstea a salvat patru mingi de meci şi a avut şansă de 5-5, însă belgianca a încheiat partida după două ore şi 23 de minute, trecându-şi în cont al patrulea titlu WTA din carieră.

Sorana Cîrstea a ajuns pentru a doua oară în finala de la Tashkent, după ce a mai realizat acest lucru la ediţia din 2008, când a şi cucerit trofeul. De altfel, titlul WTA din Uzbekistan este singurul din cariera sportivei din România. De asemenea, acccederea în finala de la Tashkent este cea mai bună a lui Cîrstea din acest an.

În urma calificării în finală, Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 21.400 de dolari şi 180 de puncte. În ierarhia actualizată în timp real, jucătoarea din Târgovişte a urcat pe locul 75, cu 812 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici