Înotătorii australieni care s-au fotografiat înarmaţi vor părăsi Jocurile Olimpice imediat după probele lor

Înotătorii australieni Nick D'Arcy şi Kenrick Monk, care şi-au postat pe internet o fotografie în care apar înarmaţi, vor trebui să părăsească Londra imediat după ce vor concura în probele de la Jocurile Olimpice pentru care s-au calificat.

216 afișări
Imaginea articolului Înotătorii australieni care s-au fotografiat înarmaţi vor părăsi Jocurile Olimpice imediat după probele lor

Înotătorii australieni care s-au fotografiat înarmaţi vor părăsi Jocurile Olimpice imediat după probele lor

Comitetul Olimpic Australian (AOC) a luat această decizie, sâmbătă, precizând că sportivii în cauză, "recidivişti în ceea ce priveşte acest tip de comportament, au dat dovadă de o evidentă lipsă de discernământ". În plus, AOC le-a interzis celor doi înotători să se exprime pe reţelele de socializare, pe durata Jocurilor Olimpice (27 iulie - 12 august).

D'Arcy şi Monk vor pleca de la JO în 4 august, după probele de 200 metri fluture şi ştafetă 4x200 metri liber. Ei nu vor putea rămâne în satul olimpic până la finalul competiţiei de la Londra şi nu îi vor putea susţine pe sportivii australieni aflaţi încă în concurs.

Nick D'Arcy şi Kenrick Monk, selecţionaţi pentru JO de la Londra şi care s-au mai remarcat anterior negativ prin comportamentul lor, au fost criticaţi de Comitetul Olimpic din Australia, joi, după ce au postat pe internet o fotografie în care apar înarmaţi. În fotografia respectivă, postată pe Facebook şi Twitter, D'Arcy are în mână un pistol şi Monk ţine două puşti.

Cei doi sportivi în vârstă de 24 de ani au mai avut anterior probleme în afara bazinului. D'Arcy a fost suspendat şi exclus din lotul pentru Jocurile Olimpice din 2008 după o bătaie într-un bar, iar Monk a minţit în 2011 că a fost lovit de o maşină, pentru a explica o fractură la cot, accidentare suferită de fapt după ce a căzut de pe skateboard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici