Înotătorul australian Nick D'Arcy exclus din echipa olimpică din cauza violenţei

Înotătorul australian Nick D'Arcy, care a înregistrat cel mai bun timp la selecţia australiană la 200 metri fluture, a fost exclus din echipa olimpică a Australiei deoarece s-a bătut cu un alt sportiv, la finalul lunii martie, a anunţat, vineri, comitetul olimpic local.

13 afișări
Imaginea articolului Înotătorul australian Nick D'Arcy exclus din echipa olimpică din cauza violenţei

Înotătorul australian Nick D'Arcy exclus din echipa olimpică din cauza violenţei (Imagine: www.smh.com.au)

D'Arcy, în vârstă de 20 de ani, care va fi judecat la 21 aprilie, este acuzat de agresiune şi de răni grave provocate compatriotului său Simon Cowley, fost campion la Jocurile Commonwealth-ului. Cei doi s-au bătut într-un club de noapte din Sydney, la puţin timp după ce s-a calificat pentru JO de la Beijing.

Comitetul Olimpic Australian a apreciat că incidentul a adus prejudicii imaginii sportului. "Este clar că acuzaţiile aduc gravă atingere imaginii lui Nicholas (D'Arcy) şi nataţiei şi riscă să afecteze echipa australiană şi comitetul olimpic. Este un privilegiu să faci parte din echipa olimpică şi noi ridicăm foarte sus ştacheta în ceea ce priveşte atitudinea pe care o aşteptăm", a declarat preşedintele comitetului, John Coates.

El a explicat că D'Arcy va putea face apel la sancţiune în faţa unui tribunal de arbitraj sportiv. Avocatul sportivului, Jack Leitner, a precizat că D'Arcy evaluează deocamdată diferite opţiuni.

Antrenorul lui D'Arcy, Brian Stehr, a precizat că sancţiunea ar putea însemna finalul carierei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici