Înotătorul Norbert Trandafir a adus României a zecea medalie la Jocurile Mondiale Universitare

Înotătorul Norbert Trandafir a câştigat, marţi, medalia de argint în proba de 100 de metri liber, la Jocurile Mondiale Universitare, de la Shenzhen (China).

149 afișări

Calificat în finală la 100 de metri de pe locul patru, sportivul român şi-a îmbunătăţit performanţa, încheind cursa în 49.41 secunde, cu care a câştigat medalia de argint, a zecea pentru delegaţia României la JMU de la Shenzhen.

Trandafir a fost depăşit doar de sportivul american James Feigen (49.26 secunde), pe podium urcând şi japonezul Shinri Shioura (49.50 secunde).

În primele cinci zile de competiţie de la Shenzhen, România a adunat 10 medalii, câştigate de gimnastul Flavius Koczi (aur la sol şi sărituri, bronz la cal cu mânere), Bianca Pascu (argint la spadă), gimnastul Marius Berbecar (argint la paralele), înotătorul Norbert Trandafir (argint la 100 m liber), judoka Valentin Radu (bronz la cat. 90 kg), Violeta Dumitru (bronz la cat. 48 kg), echipa masculină de gimnastică artistică (Flavius Koczi, Marius Berbecar, Vlad Cotuna - medalie de bronz) şi echipa feminină de tenis de masă a României (în componenţa Elisabeta Samara, Ioana Ghemeş şi Anamaria Sebe - medalie de bronz).

Delegaţia României la JMU de la Shenzhen include 60 sportivi (28 fete şi 32 de băieţi), obiectivele stabilite fiind de câştigarea a 7-8 medalii şi alte zece clasări pe locurile 4-6. Cei 60 de sportivi studenţi participă la 9 discipline: atletism, baschet, gimnastică artistică, gimnastică aerobică, înot, haltere, judo, scrimă şi tenis de masă.

La ediţia din 2009, de la Belgrad, România a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Gimnastul Flavius Koczi a câştigat aurul la sărituri şi bronzul la paralele, atleta Ancuţa Bobocel a cucerit argintul la 3.000 m obstacole, iar scrimera Simona Deac a luat argint la spadă individual. România a fost reprezentată la Belgrad de 90 sportivi ce au concurat la 7 discipline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici