Înotătorul rus Evgeni Rilov pierde contractul cu un sponsor important, după ce şi-a arătat sprijinul faţă de Putin

Producătorul de costume de baie Speedo a întrerupt contractul de sponsorizare cu dublul campion olimpic la înot al Rusiei, Evgeni Rilov, după ce acesta a participat săptămâna trecută la un miting găzduit de preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova, a anunţat site-ul insidethegame.biz.

424 afișări
Imaginea articolului Înotătorul rus Evgeni Rilov pierde contractul cu un sponsor important, după ce şi-a arătat sprijinul faţă de Putin

Înotătorul rus Evgeni Rilov pierde contractul cu un sponsor important, după ce şi-a arătat sprijinul faţă de Putin

Organismul mondial de conducere a sportului, FINA, a anunţat într-o declaraţie preluată de site-ul de înot SwimSwam că este „profund dezamăgit" de apariţia lui Rylov la miting şi că va investiga problema.

Rylov, care a câştigat aurul în probele de 100 şi 200 de metri spate la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Tokyo, s-a numărat printre cei opt sportivi identificaţi la mitingul de vinerea trecută şi a purtat litera "Z" pe ţinuta sa, a precizat insidethegames.

Forţele ruseşti au folosit litera "Z" ca simbol de identificare pe vehiculele lor din Ucraina, în urma invaziei Moscovei în ţara vecină, pe care o numeşte „operaţiune militară specială".

Unii susţinători ai invaziei au afişat, de asemenea, simbolul.

„În urma prezenţei sale pe stadionul Luzhniki din Moscova în weekend, Speedo poate confirma că a pus capăt sponsorizării lui Rylov cu efect imediat", a declarat Speedo, citat de insidethegames, într-un comunicat.

„Condamnăm războiul din Ucraina în cel mai ferm mod posibil şi suntem solidari cu poporul ucrainean, cu sportivii noştri şi cu colegii noştri de echipă care au fost afectaţi de acest conflict".

Sursa citată a adăugat că Speedo va dona restul onorariului lui Rylov Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

FINA a anulat deja Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din acest an, care urmau să aibă loc la Kazan, în Rusia, având în vedere invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, a retras Ordinul FINA acordat lui Putin în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici