Instanţa le permite suporterilor Stelei să intre pe stadion; Becali face apel

Suporterii echipei Steaua au acces pe stadion, potrivit unei decizii a Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti, care a ridicat interdicţia impusă de clubul sportiv, însă finanţatorul Gigi Becali a afirmat că doar cu judecătorul va permite fanilor să intre pe terenul clubului.

31 afișări
Imaginea articolului Instanţa le permite suporterilor Stelei să intre pe stadion; Becali face apel

Instanţa le permite suporterilor Stelei să intre pe stadion; Becali face apel (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Obligă pârâta să permită accesul pe Stadionul Steaua al reclamanţilor posesori de abonamente, în conformitate cu abonamentele achiziţionate de aceştia pentru sezonul competiţional 2009/2010, pe perioada de valabilitate a abonamentului, până la soluţionarea irevocabilă a dosarului. (...) Obligă pârâta să permită accesul pe Stadionul Steaua al reclamanţilor neposesori de abonament, prin acordarea posibilităţii de achiziţionare de bilete la meciurile ce urmează a se desfăşura pe stadionul respectiv", a decis, marţi, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti.

Pe de altă parte, în 15 aprilie, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti ia în discuţie legalitatea deciziei clubului sportiv de a le interzice accesul suporterilor pe stadion.

Între timp, 50 de suporterii au solicitat instanţei emiterea unei Ordonanţe preşedinţială, prin care să li se permită accesul pe stadion, cerere judecată luni la Judecătoria sectorului 6. Marţi, instanţa a decis admiterea Ordonanţei preşedinţiale.

Decizia Judecătoriei sectorului 6 poate fi contestată, în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti.

Gigi Becali face apel

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că va face apel la decizia Judecătoriei sectorului 6 şi că nu va permite accesul fanilor interzişi pe stadion decât dacă aceştia vor veni cu judecătorul.

"Nu au câştigat nimic. E ca şi cum aş spune eu că cineva a câştigat un proces să intre la altul în casă să-l înjure. Nu există aşa ceva. Şi să zicem că a câştigat! Ce a câştigat? Să intre pe stadion. Să vină judecătorul şi să-i bage pe stadion. Să intre cu judecătorul. Ei tot pe bilete intră, tot pe buletine. Să facă fiecare câte o hotărâre judecătorească şi să vedem dacă intră cu ea. Dar eu nu cred că un judecător a dat aşa ceva. E posibil să se fi judecat la sectorul 1, dar merg mai departe, la tribunal, la Curtea Supremă", a spus Gigi Becali.

Membrii Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS) au decis să acţioneze în instanţă clubul Steaua după ce le-a fost interzis accesul la meciurile de pe teren propriu, chiar dacă erau posesori de abonamente. Alţi suporteri, posesori de abonamente care însă nu erau membrii ai AISS, au acţionat în judecată şi ei FC Steaua prin intermediul Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti.

O parte dintre fanii echipei Steaua se află, de la începutul sezonului, în conflict cu finanţatorul Gigi Becali, pe care îl contestă la fiecare meci de pe teren propriu, fiind nemulţumiţi de modul în care acesta conduce clubul şi de cum tratează fostele glorii ale echipei. Fanii au cerut la fiecare meci plecarea lui Becali de la conducerea Stelei, considerând că finanţatorul şi-a bătut joc de simbolurile clubului.

În replică, patronul Gigi Becali a decis să interzică accesul fanilor contestatari pe stadionul din Bulevardul Ghencea, începând de la meciul cu Fenerbahce din Liga Europa, care a avut loc în luna octombrie 2009, măsură ce s-a soldat cu o prezenţă foarte mică a spectatorilor la partidele de pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici