Instanţa supremă a amânat judecarea dosarului privind transferurile unor fotbalişti

Instanţa supremă a amânat, vineri, pentru 15 ianuarie, judecarea dosarului privind transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 11,5 milioane de dolari, în care sunt acuzaţi, printre alţii, George Copos, Ioan şi Victor Becali şi Cristian Borcea.

19 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă a amânat judecarea dosarului privind transferurile unor fotbalişti

George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gigi Neţoiu, Cristian Borcea

Instanţa supremă a decis amânarea judecării procesului din cauza neprezentării la termenul de vineri a mai multor părţi din dosar, precum Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Mihai Stoica şi Gheorge Popescu.

De asemenea, instanţa a constatat că unii din cei opt trimişi în judecată nu şi-au angajat avocaţi.

La termenul de vineri s-au prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie George Copos, Ioan şi Victor Becali şi Gigi Neţoiu.

La ieşirea din sala de judecată, Ioan Becali a spus că nu poate înţelege de ce au absentat ceilalţi învinuiţi în acest dosar.

"Suntem într-o ţară civilizată şi atunci când suntem citaţi trebuie să ne prezentăm", a declarat Ioan Becali, spunând că cei care nu s-au prezentat la termenul de vineri de la Instanţa Supremă "nu ştiu că suntem într-o ţară civilizată".

La rândul său, Gigi Neţoiu, prezent şi el vineri la instanţa supremă, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că dosarul în care el are calitatea de înculpat este "unul de imagine" al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El a spus că nu poate înţelege de ce preşedintele Consiliului de Administraţie al Dinamo, Nicolae Badea, are calitatea de martor, iar el, în calitate de simplu membru al acestui Consiliu, are calitatea de inculpat, după finalizarea anchetei.

George Copos nu a dorit să facă declaraţii presei la ieşirea din sala de judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată opt persoane, printre care George Copos şi Mihai Stoica, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs o pagubă de 11,5 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici